Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΚΚΕ: «Έξω ο Πάιατ και τα σκυλιά του ιμπεριαλισμού από την Πάτρα»

ΚΚΕ: «Έξω ο Πάιατ και τα σκυλιά του ιμπε...

Ανακοίνωση από την Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ

Ανεπιθύμητους χαρακτηρίζει η Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ τους πρέσβεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ , οι οποίοι θα επισκεφθούν την Πάτρα για να μιλήσουν σε συνέδριο. Η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Από τις 2 έως τις 4 Ιούλη στην Πάτρα, θα διεξαχθεί το ετήσιο Συνέδριο των διάφορων μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων, που κάτω από τον τίτλο “Αναπτυξιακό”, θα συζητήσει τις προτεραιότητες που θέτει η αστική τάξη για την Περιοχή μας σε ότι αφορά τους κλάδους της οικονομίας (και τις αντίστοιχες υποδομές) που μπορούν να αποδώσουν τα μεγαλύτερα αυξανόμενα κέρδη στην περίοδο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που διανύουμε.

Με άλλα λόγια, θα μαζευτούν οι “ειδικοί” στο θέμα του ξεζουμίσματος της εργατικής τάξης και εν γένει του λαού και της περιοχής μας, για να συζητήσουν με ποιο τρόπο θα πληρώσει η εργατική – λαϊκή οικογένεια ξανά, τα σπασμένα της υπερσυσσώρευσης των κεφαλαίων τους, αξιοποιώντας το ιδεολόγημα της “εθνικής ομοψυχίας” ενώ συγχρόνως, θα προσπαθούν να λύσουν και τις διαφορές τους που πηγάζουν από τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα των επιδιώξεων κάθε ομίλου.

Ξεχωρίζουμε σε αυτή μας την παρέμβαση ιδιαίτερα, τις περιπτώσεις των δύο Πρεσβευτών στην Ελλάδα, των ΗΠΑ (Πάιατ) και του Ισραήλ (Αμράνι) “καλεσμένων - εισηγητών”:

Αυτούς δηλαδή που έχουν αιματοκυλήσει ολόκληρη την υφήλιο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους, αυτούς που σκοτώνουν παιδιά και αμάχους δεκαετίες τώρα στην κατεχόμενη από τις ισραηλινές δυνάμεις, Παλαιστίνη! Αυτούς, που ο λαός μας έχει καταδικάσει στη συνείδησή του ως Φονιάδες των Λαών! Αυτούς, που αντιμετωπίζουν τους λαούς, μαζί και το δικό μας, ως κρέας για τα κανονιά τους!

Το ΚΚΕ λέει ξεκάθαρα: είναι και οι δυο τους ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ! Να μην τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους στην πόλη μας! Ο λαός μας να δυναμώσει τον αγώνα για να αποδεσμευτεί η χώρα μας  από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι βάσεις και η Σούδα. ΟΧΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ.

Η εργατική τάξη της περιοχής μας, η νεολαία μας, οι άνθρωποι του μόχθου, δεν πρόκειται να “τσιμπήσουν” από τις μεγαλοστομίες των διοργανωτών του Συνεδρίου για την ανάπτυξη από την οποία έχουμε όλοι να κερδίσουμε τάχα, και να ξεχάσουν ότι:

Στις ΗΠΑ, για τη διάσωση των κερδών των αμερικάνικων μονοπωλίων, σήμερα υπάρχουν πάνω από 50 εκατομμύρια άνεργοι ενώ η κρατική καταστολή που στρέφεται απέναντι στον “εσωτερικό εχθρό” της χώρας, ευθύνεται για την αποτρόπαια, ρατσιστική δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού ανέργου Τζορτζ Φλόυντ!

Για τα κέρδη των αμερικάνικων μονοπωλίων και τους ανταγωνισμούς τους με ομίλους άλλων κρατών, η Ανατολική Μεσόγειος, τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή, η γειτονιά μας δηλαδή,  θυμίζει πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί!

Με παρέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και άλλων δυνάμεων, η Συρία αιμορραγεί για πάνω από 10 χρόνια τώρα, με το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα που δημιουργεί, να αξιοποιείται από την αστική τάξη της Τουρκίας αλλά και της Ελλάδας για την αναβάθμιση της θέσης τους στην περιοχή!

Δεν έχουν περάσει δα και αιώνες από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας με την ωμή παρέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!

Δεν έχουμε σβήσει από τη μνήμη το ρόλο των ΗΠΑ στην επτάχρονη δικτατορία στη χώρα μας, στην τουρκική εισβολή και κατοχή μεγάλου μέρους της Κύπρου που ακόμα καλά κρατεί!

Αποτελεί πρόκληση για την ιστορία του λαού μας, η παρουσία του Πάιατ και των σκυλιών του ιμπεριαλισμού, στο χώρο της «Achaia Claus”, όπου στρατοπέδευσε τμήμα του 12ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, κατά τις μέρες μάχης το 1944 για την απελευθέρωση της Πάτρας από τους Γερμανούς κατακτητές !

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μην τους δοθεί ο χώρος από τους διαχειριστές της “Achaia Claus”

Πάιατ και Αμράνι δεν πρέπει να μπορούν να σταθούν πουθενά στην πόλη μας, στη χώρα ολόκληρη! Οι μακελάρηδες των λαών για τα κέρδη των ενεργειακών και εμπορικών τους συμφερόντων, δεν πρέπει να νομιμοποιηθούν σε καμιά εργατική – λαϊκή συνείδηση, ούτε καν ως παρουσία στην περιοχή μας! ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ! Είναι ανεπιθύμητοι για όλους τους εργάτες, το λαό της περιοχής μας, τη νεολαία. Είναι ανεπιθύμητοι και θα το καταλάβουν! Ο λαός μας θα βγει μπροστά όπως κάνει πάντα όταν ο “λύκος εμφανίζεται με την προβιά του προβάτου”!! Θα πάρει τα μέτρα του ώστε να μην τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους στην πόλη μας!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις