Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το κλασικό φιλμ "Περιφρόνηση" με Μπαρντό και Πικολί από 11 Ιουνίου στα θερινά

Το κλασικό φιλμ "Περιφρόνηση" ...

Θεωρείται ένα αξεπέραστο δείγμα της νουβέλ βαγκ

Την Γαλλική κοινωνική ταινία «Περιφρόνηση – Le Meris» με την Μπριζίτ Μπαρντό, τον Μισέλ Πικολί που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, τον Τζακ Πάλανς και τον Φριτς Λανγκ θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν οι σινεφίλ σε κάποια θερινή κινηματογραφική αίθουσα καθώς το φιλμ σε σκηνοθεσία του σπουδαίου δημιουργού Ζαν-Λυκ Γκοντάρ επανακυκλοφορεί σε ψηφιακή επανέκδοση από την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 σε διανομή της Neo Films.

«Μια βαθύτατα επιδραστική κινηματογραφική συνάντηση με την αιωνιότητα... Μία από τις πιο συγκινητικές ταινίες της εποχής της» - Μάρτιν Σκορσέζε

«Το σπουδαιότερο έργο τέχνης που παρήγαγε η μεταπολεμική Ευρώπη» - Περιοδικό Sight & Sound

Nα θυμίσουμε πως το συγκεκριμένο φιλμ, από τα αριστουργήματα του Γαλλικού σινεμά, παραγωγής του 1963 και διάρκειας 103 λεπτών, το είχε προβάλλει την Παρασκευή 22/4/2016 στις 20.30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών.

ΣΥΝΟΨΗ

Ο Αμερικανός παραγωγός Τζέρεμι Πρόκος (στο ρόλο ο Αμερικανός ηθοποιός Τζακ Πάλανς 1919-2006) προσλαμβάνει τον γνωστό Αυστριακό σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ (υποδύεται τον εαυτό του στην ταινία) προκειμένου να μεταφέρει στον κινηματογράφο την Οδύσσεια του Ομήρου. Δυσαρεστημένος με την «καλλιτεχνική» προσέγγιση που ακολουθεί ο σκηνοθέτης, προσλαμβάνει τον Πωλ Ζαβάλ (Μισέλ Πικολί), συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών και θεατρικών έργων, για να επεξεργαστεί το σενάριο. Η σύγκρουση μεταξύ καλλιτεχνικής έκφρασης και εμπορικής απήχησης ακολουθεί μια παράλληλη πορεία με την προοδευτική αποξένωση του Πωλ από τη σύζυγο του Καμίλ (Μπριζίτ Μπαρντό) η οποία φαίνεται να ξεκινά από τη στιγμή που ο Πωλ αφήνει την Καμίλ μόνη με τον εκατομμυριούχο παραγωγό.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗΣ: ΝΕΟ FILMS

Η Μπριζίτ Μπαρντό, η αλλοτινή «Μπε Μπε» ζει σήμερα αποτραβηγμένη από τον κινηματογράφο, έχοντας πλέον πατήσει τα 85 της χρόνια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture