Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Την ταινία "Η Περιφρόνηση" με την Μπριζίτ Μπαρντό θα προβάλλει το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών

Την ταινία "Η Περιφρόνηση" με ...

Αυτή την Παρασκευή 22/4/2016 στις 20.30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Ένα από τα αριστουργήματα του Γαλλικού σινεμά, το φιλμ του 85χρονου σήμερα Ζαν Λικ Γκοντάρ «Le mépris – Η Περιφρόνηση», παραγωγής του 1963 και διάρκειας 103 λεπτών, θα προβάλλει αυτή την Παρασκευή 22/4/2016 στις 20.30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου, στην οδό Φιλοποίμενος 54, πάνω από την Κανακάρη.

Τηλ. για περισσότερες πληροφορίες: 2610 273 903.

Στην συγκεκριμένη ταινία του θρύλου της νουβέλ βαγκ, Jean-Luc Godard, παίζουν οι ηθοποιοί: Brigitte Bardot, Michel Piccoli, Jack Palance, Fritz Lang, κ.α. Η Μπαρντό, αλλοτινή «Μπε Μπε» ζει σήμερα αποτραβηγμένη από τον κινηματογράφο, έχοντας πλέον πατήσει τα 81 της χρόνια.

Το σενάριο είναι επίσης του Jean-Luc Godard.

Πρόκειται για ένα κοινωνικοσατιρικό δράμα όπου παίζουν και ο 90χρονος Μισέλ Πικολί και ο αξέχαστος Αμερικανός ηθοποιός Τζακ Πάλανς.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Αλμπέρτο Μοράβια, η ταινία αφηγείται την αργή και σταδιακή απομάκρυνση ενός ζευγαριού. Ο Πολ Ζαβάλ, σεναριογράφος και η νεαρή γυναίκα του δίνουν την εικόνα ενός ενωμένου ζευγαριού. Ένα περιστατικό με έναν παραγωγό, ανώδυνο εκ πρώτης όψεως, θα οδηγήσει τη νεαρή γυναίκα να περιφρονήσει έντονα τον άντρα της.

Όπως έχει γράψει το περιοδικό Αθηνόραμα, ένας Αμερικανός παραγωγός δυσαρεστημένος από την καλλιτεχνική προσέγγιση του σκηνοθέτη του, θα προσλάβει έναν Γάλλο συγγραφέα - σεναριογράφο για να διασκευάσει σεναριακά την «Οδύσσεια» με εμπορικότερο πνεύμα. Ο τελευταίος θα παγιδευτεί δημιουργικά, οδηγώντας σε αδιέξοδο ακόμη και την προσωπική του ζωή.

"Όταν ακούω τη λέξη "κουλτούρα", βγάζω το μπλοκ των επιταγών μου". Δουλεύοντας κατά παραγγελία, ο Γκοντάρ διασκεύασε ένα μυθιστόρημα του Αλμπέρτο Μοράβια (1907-1990) πάνω στην αιώνια διαμάχη της καλλιτεχνικής έκφρασης και του εμπορικού κέρδους, υπογράφοντας την πλέον συντηρητική αφηγηματικά ταινία του καθώς και μία από τις πιο εμβληματικές της δεκαετίας του '60, σύμφωνα με το Αθηνόραμα.

Η συγκεκριμένη ατμοσφαιρική ταινία έχει επηρεάσει πολλούς άλλους κινηματογραφικούς δημιουργούς ανάμεσα τους και Έλληνες όπως τον Νίκο Παναγιωτόπουλο που είχε γυρίσει ένα σχετικό φιλμ το "Beautiful people" το 2001.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture