Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Από την Πέμπτη 4/6 στα θερινά η Γαλλική κομεντί "Παιχνίδια Ζευγαριών"

Από την Πέμπτη 4/6 στα θερινά η Γαλλική ...

Με τη Ζιλιέτ Μπινός και τον Γκιγιόμ Κανέ

Ως η πιο έξυπνη κομεντί του καλοκαιριού, χαρακτηρίζεται το φιλμ «Παιχνίδια Ζευγαριών - Non-Fiction», Γαλλικής παραγωγής του 2019 με πρωταγωνιστές την βραβευμένη με Όσκαρ Ζιλιέτ Μπινός & τον γοητευτικό Γκιγιόμ Κανέ ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει ο 65χρονος Ολιβιέ Ασαγιάς, βραβευμένος στις Κάννες.

Το φιλμ ντεμπουτάρει από τις 4 Ιουνίου 2020 στους θερινούς κινηματογράφους σε διανομή από την Weirdwave.  

Διάρκεια: 108 λεπτά.

“Ο σκηνοθέτης Ασαγιάς και οι πρωταγωνιστές του αναρωτιούνται για την αξία της λογοτεχνίας και των βιβλίων στον σύγχρονο κόσμο... μια σοβαρή ταινία με μορφή σάτιρας” – Times, UK

Σύνοψη:

Ο Αλέν, ένας εκδότης βιβλίων αρνείται, για πρώτη φορά, να εκδόσει  το βιβλίο του Λεονάρντ. Ο εκδοτικός οίκος του Αλέν, προσλαμβάνει μια νεαρή γυναίκα, τη Λόρε, για να τους βοηθήσει να προσαρμοστούν στην ψηφιακή εποχή. Ο Αλέν κοιμάται με την Λόρε. Η γυναίκα του Αλέν, η Σελίνα, είναι ηθοποιός. Έχει σχέση με τον Λεονάρντ για χρόνια. Η γυναίκα του Λεονάρντ, η Βάλερι, είναι πολιτική σύμβουλος σε κόμμα της αριστεράς. Και δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ζωή του άντρα της.

Σημείωμα του σκηνοθέτη:

Ο κόσμος μας αλλάζει. Πάντα άλλαζε. Η πρόκληση βρίσκεται στην ικανότητα μας να μπορούμε να καταλαβαίνουμε τι πραγματικά διακυβεύεται, ώστε να προσαρμοζόμαστε, ή και όχι. Η ψηφιοποίηση του κόσμου μας, και η μετατροπή του σε αλγόριθμους, είναι το σύγχρονο όχημα της αλλαγής που μας μπερδεύει και ταυτόχρονα μας κατακλύζει. Η ψηφιακή οικονομία παραβιάζει τους κανόνες και συχνά τους νόμους. Επιπλέον, αμφισβητεί ό,τι έμοιαζε σταθερό και δεδομένο σε μια κοινωνία. Ωστόσο είναι τόσο εύθραυστη. Αυτή η ταινία δεν προσπαθεί να αναλύσει τους μηχανισμούς αυτής της νέας οικονομίας, αλλά περισσότερο να παρατηρήσει πώς τα ερωτήματα που θέτει μας κλονίζουν, προσωπικά, συναισθηματικά, και, κάποιες φορές, χιουμοριστικά.

Ο Ασαγιάς είχε συνεργαστεί και πάλι με την Μπινός στο φιλμ «Clouds of Sils Maria» το 2014.

Ενδεχομένως να δούμε και στην Πάτρα το φιλμ «Παιχνίδια Ζευγαριών» στο σινε Κάστρο στο Ρίο.

Nα προσθέσουμε πως η ταινία αυτή είχε προβληθεί στο 75ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture