Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Επιστρέφει από 4 Ιουνίου 2020 στα θερινά σινεμά το παιδικό φιλμ «Φύγαμε – Onward»

Επιστρέφει από 4 Ιουνίου 2020 στα θερινά...

Αναμένεται να έρθει και στην Πάτρα

H νέα παιδική ταινία της Pixar & της Disney, το φιλμ ψηφιακού ανιμέισον «Onward – Φύγαμε» που είχε κάνει πρεμιέρα στο 70ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου στις 21 Φεβρουαρίου 2020 και πρόλαβε να βγει στις αίθουσες των ΗΠΑ και κάποιων χωρών αρχές Μαρτίου φτάνοντας σε εισπράξεις τα 103 εκατομμύρια δολάρια πριν ξεσπάσει η πανδημία του Covid-19 (είχε βγει και στη χώρα μας αλλά διεκόπη η προβολή όπως και άλλων φιλμ καθώς έκλεισαν οι αίθουσες) ξανακυκλοφορεί από αυτή την Πέμπτη 4/6/2020 και θα παιχθεί στα θερινά σινεμά της χώρας.  

Πρόκειται για μία πρωτότυπη περιπέτεια από την Pixar που φέρνει τη μαγεία στη μεγάλη οθόνη και στη ζωή δύο νεαρών ξωτικών, τα οποία ζουν μία απρόβλεπτη, συγκινητική και ξεκαρδιστική περιπέτεια χάρη σε ένα ξόρκι που πήγε στραβά.

Σε ένα σύγχρονο παράλληλο σύμπαν, όπου τίποτα δεν είναι όπως το ξέρουμε, συναντάμε ξωτικά-έφηβους, μονόκερους-χαμίνια, δράκους-κατοικίδια, Κενταύρους-αστυνόμους και πολλά άλλα μυθικά, αξέχαστα πλάσματα. Τη συναρπαστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων σκηνοθετεί ο ταλαντούχος Dan Scanlon (Μπαμπούλες Πανεπιστημίου) που συνυπογράφει το σενάριο.

Σύνοψη

Δύο αδέλφια-ξωτικά έχουν την ευκαιρία να φέρουν τον πατέρα τους ξανά στη ζωή για μία μέρα χάρη σε ένα μαγικό ραβδί και ένα ξόρκι που έχει αφήσει πίσω για τα παιδιά του. Έτσι, ξεκινάει μία απίθανη περιπέτεια που τους αποκαλύπτει ότι υπάρχει ακόμα μαγεία εκεί έξω.

Διάρκεια: 102 λεπτά.

Από τις 4 Ιουνίου και πάλι στους κινηματογράφους σε διανομή από τη Feelgood.

Την ταινία αναμένεται να την δούμε και στην Πάτρα στο σινε-Κάστρο στο Ρίο.

Σενάριο: Dan Scanlon, Jason Headley, Keith Bunin

Σκηνοθεσία: Dan Scanlon

Ακούγονται στην πρωτότυπη αγγλόφωνη κόπια οι: Tom Holland, Chris Pratt, Julia Louis-Dreyfus, Octavia Spencer, Mel Rodriguez, Lena Waithe, Grey Griffin, Tracey Ullman, Ali Wong, Wilmer Valderrama.

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι: Ανδρέας Καρτσάτος, Δημήτρης Σάρλος, Σοφία Τσάκα, Ζωή Ρηγοπούλου, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Χρήστος Θάνος, Βίνα Παπαδοπούλου, Σοφία Καψαμπέλη, Κατερίνα Γκίργκις, Θανάσης Κουρλαμπάς και ο Βασίλης Μήλιος.

Μοντάζ: Catherine Apple

Μουσική: Jeff & Mychael Danna.

«Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από τη σχέση μου με τον αδελφό μου και τον δεσμό μας με τον πατέρα μας που πέθανε όταν ήμουν ενός», ανέφερε ο σκηνοθέτης Dan Scanlon προσθέτοντας πως «ήταν πάντα ένα μυστήριο για εμάς. Ένας συγγενής μας έστειλε μία ηχογράφηση του στην οποία έλεγε απλώς γεια και αντίο. Δύο λέξεις. Αλλά για μένα και τον αδελφό μου ήταν μαγικές».

Η ιστορία μας συστήνει τον Ίαν, ένα ξωτικό που έχει χάσει τον πατέρα του πριν γεννηθεί. Ανασφαλής και εσωστρεφής, ο Ίαν λαχταρά να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και δύναμη. Είναι σίγουρος ότι αν είχε μεγαλώσει με τον μπαμπά του, θα τα είχε και τα δύο. «Είναι ντροπαλός και άτσαλος. Τον κάναμε ταίρι με τον ατίθασο και χαοτικό μεγάλο αδελφό, τον Μπάρλεϊ, που όλο του προκαλεί προβλήματα. Ο Μπάρλεϊ θέλει να του μάθει τη ζωή, αλλά ο Ίαν δεν είναι σίγουρος ότι ο Μπάρλεϊ ξέρει για τι πράγμα μιλάει», ανέφερε ο σκηνοθέτης.

Ο Ίαν γίνεται 16 και θέλει πιο πολύ από κάθε άλλη φορά να γίνει καλύτερος, πιο θαρραλέος, πιο πολύ σαν τον μπαμπά του. Οπότε, όταν η μαμά δίνει στα αγόρια ένα δώρο που είχε αφήσει ο πατέρας τους, ο Ίαν βλέπει μια ευκαιρία να αποκτήσει αυτό που ονειρευόταν, να έχει την καθοδήγηση του πατέρα του. «Ο μπαμπάς άφησε ένα γράμμα για τους γιους του μαζί με ένα μυστήριο ξόρκι που τους εξασφαλίζει μία μέρα ακόμα μαζί του. Όταν αρρώστησε, ήθελε να έχει έναν τρόπο να τους ξαναδεί να μεγαλώνουν».

Ο Μπάρλεϊ αρπάζει την ευκαιρία, αφού πάντα πίστευε στη μαγεία. Αλλά το ξόρκι δεν πάει κατ’ ευχήν. «Καταλήγουν να έχουν μόνο τα πόδια του μπαμπά τους, που είναι ολοζώντανα κι έχουν 24 ώρες για να βρουν τρόπο να τον επαναφέρουν ολόκληρο πριν εξαφανιστεί τελείως», όπως τόνισε ο σκηνοθέτης Dan Scanlon.

Στον Ίαν Λάιτφουτ δανείζουν τη φωνή τους ο Tom Holland και στα ελληνικά ο Ανδρέας Καρτσάτος ενώ στον Μπάρλεϊ Λάιτφουτ ο Chris Pratt και ο Δημήτρης Σάρλου.

To Aθηνόραμα έβαλε στην ταινία 3 αστεράκια σημειώνοντας πως η κινηματογραφική μαγεία της Pixar ακουμπά μια διασκεδαστική, αν και συγκρατημένης δυναμικής ιστορία πάνω στις οικογενειακές αξίες, τη διαχείριση της απώλειας και τη δύναμη της φαντασίας.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture