Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Για τέλη Αυγούστου πάει η επανέναρξη των κλειστών κινηματογραφικών αιθουσών

Για τέλη Αυγούστου πάει η επανέναρξη των...

Λόγω του αναγκαστικού lockdown πάνω από 20 εργαζόμενοι των Odeon Veso Mare και οι οικογένειες τους παραμένουν ανενεργοί

Η έλλειψη ενός θερινού σινεμά εντός της πόλης της Πάτρας έρχεται με…δραματικό τρόπο στην επικαιρότητα, το φετινό δύσκολο καλοκαίρι λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Το μοναδικό εναπομείναν θερινό είναι ως γνωστόν το σινε-Κάστρο στο Ρίο με ιστορία από το μακρινό 1971 που ανοίγει με το καλό την Πέμπτη 4/6 με εναρκτήρια ταινία τα Οσκαρικά «Παράσιτα». Ωστόσο για να πάει κάποιος στο Ρίο, περίπου 9 χιλιόμετρα από την Πάτρα χρειάζεται είτε να πάει με δικό του όχημα, είτε με την συγκοινωνία (αστικά λεωφορεία και προαστιακός) με τη διαφορά πως νυχτερινά δρομολόγια με τα λεωφορεία συνήθως μπαίνουν τους θερινούς μήνες, μόνο κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Έτσι σε άλλη περίπτωση η άλλη μόνη λύση επιστροφής αλλά και πιο δαπανηρή είναι το ταξί.

Την ίδια ώρα έντονος προβληματισμός επικρατεί με το συγκρότημα των 8 κλειστών αιθουσών των Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων που παραμένει κλειστό όπως και όλες οι αίθουσες προβολής της χώρας λόγω του κορωνοϊού από τα μέσα Μαρτίου και μέχρι νεωτέρας.

Έχοντας μπει στον Ιούνιο και έχοντας στο μυαλό μας ότι το περσινό καλοκαίρι ήταν εξαιρετικό από πλευράς κίνησης με μεγάλα κινηματογραφικά χιτ όπως το live action φιλμ της Ντίσνει «Ο Βασιλιάς των λιονταριών», άγνωστο παραμένει πότε ακριβώς θα δοθεί το πράσινο φως για να ανοίξουν και οι κλιματιζόμενες, κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες. Σύμφωνα με πληροφορίες περί τα μέσα Ιουλίου θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις με την πιο πιθανή ημερομηνία να είναι γύρω στις 27 με 28 Αυγούστου 2020, πράγμα που σημαίνει πως αν όντως ισχύσει, θα χαθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου η θερινή σαιζόν, με μόνα κερδισμένα κατά κάποιο τρόπο τα θερινά και πως ουσιαστικά οι κλειστές αίθουσες θα ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία τους εγκαινιάζοντας τη νέα χειμερινή σαιζόν 2020-2021.

Στο Odeon Veso Mare της Πάτρας που παραμένει κλειστό από τις 11 Μαρτίου 2020, απασχολούνται περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι και η όλη κατάσταση με το συνεχιζόμενο lockdown έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα από οικονομικής και ψυχολογικής άποψης, πρόβλημα που φυσικά ισχύει για όλες τις κλειστές αίθουσες της Αθήνας και των άλλων πόλεων.

Το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ο προγραμματισμός μεγάλων παραγωγών που θα κάνουν πρεμιέρα τους επόμενους μήνες και δη το φθινόπωρο που με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας αναμένεται να φέρουν πίσω τους θεατές στις αίθουσες.

Πάντως είναι κρίμα που ένα σχέδιο (σκέψη) δημιουργίας θερινής αίθουσας από την Odeon Veso Mare που είχε υπάρξει σύμφωνα με πληροφορίες, ναυάγησε πέρυσι όχι με ευθύνη της εταιρείας. Αν είχε υλοποιηθεί η Πάτρα θα είχε ένα ακόμη θερινό και μάλιστα με θέα το Νότιο Πάρκο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις