Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Προκλητικό τουρκικό ΥΠΕΞ: Καλούμε την Ελλάδα να απαλλαγεί από τα ιστορικά της κόμπλεξ

Προκλητικό τουρκικό ΥΠΕΞ: Καλούμε την Ελ...

Προκλητική απάντηση για την Αγιά Σοφιά

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, απάντησε στην ανακοίνωση της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Αγιά Σοφιά θα παραμείνει και θα προστατευτεί ως μια σημαντική αξία για την Τουρκία και για την ανθρωπότητα. Μάλιστα, κάλεσε την Ελλάδα να ξεπεράσει τα… ιστορικά της κόμπλεξ!

“H Ελλάδα , κάθε φορά που γίνεται ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία, εξακολουθεί να κάνει δηλώσεις που είναι μάταιες και δεν έχουν αποτέλεσμα. Σε μια εποχή που στην Ευρώπη ακούγεται η προσευχή από τους μιναρέδες και γίνεται κατανοητή η σημασία του αμοιβαίου σεβασμού, η μόνη ευρωπαϊκή χώρα της Ευρώπης που δεν έχει τζαμί στην πρωτεύουσά της, ενοχλήθηκε στην ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Κι αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα όσον στην κατανόηση της ψυχολογίας αυτής της χώρας”, αναφέρει ο Χαμί Ακσόι.

Και συνεχίζει, κατηγορώντας την Αθήνα για τη Δυτική Θράκη: “Είναι φρέσκες οι μνήμες για τις προσπάθειες των κύκλων να σιωπήσουν το κάλεσμα της προσευχής στη Δυτική Θράκη που ακούγεται εδώ και αιώνες με την δικαιολογία του COVID-19. Η Τουρκία, δεν ενήργησε ενάντια στην παγκόσμια μνημειακή ιδιότητα της Αγιάς Σοφιάς, ούτε ενήργησε αντίθετα με τη Σύμβαση της UNESCO του 1972 σχετικά με την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις