Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιώργος Ρώρος: Καταστροφικό το Νομοσχέδιο για το περιβάλλον

Γιώργος Ρώρος: Καταστροφικό το Νομοσχέδι...

ΔΕΙΤΕ την ανακοίνωση της παράταξης "Ώρα Πατρών"

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη "Ώρα Πατρών", με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο, αναφέρονται τα εξής: 

"Με μια σειρά αντιδημοκρατικών πρακτικών όπως η περιορισμένη τεκμηρίωση από τους βουλευτές και κατάχρησης των μέτρων προστασίας από τον κορωνοιό όπως οι συνεχόμενες και αναιτιολόγητες ΠΝΠ η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση ενός νομοσχεδίου που έχει χαρακτηριστεί από το σύνολο των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των εμπλεκόμενων φορέων ως καταστροφικό για το περιβάλλον και ως απότοκο φωτογραφικών εξυπηρετήσεων μεγάλων συμφερόντων.

Μέσα από τον προσχηματικό τίτλο Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας αυτό που επιχειρείται δεν είναι η απλοποίηση των διαδικασιών που έχουν σχέση με τις ανθρώπινες επεμβάσεις στο περιβάλλον και την προστασία του αλλά η νομιμοποίηση των συντελεσθέντων παρανομιών και η διευκόλυνση νέων που έχουν τη σφραγίδα της «ανάπτυξης». Γιατί δεν είναι ανάπτυξη η μετατροπή χώρων προστατευόμενων από διεθνείς συνθήκες, όπως η Natura, σε οικόπεδα προς ανέγερση τουριστικών μονάδων ή σε πεδία εξορύξεων υλικών.

Σε ό,τι αφορά στην αυτοδιοίκηση τις επιμέρους προβλέψεις του κατατεθειμένου νομοσχεδίου θα τις βρούμε μπροστά μας. Είτε με τη συνέχιση δραστηριοτήτων εντός του αστικού ιστού από μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες περιβαλλοντικά επιζήμιες είτε με τροποποιήσεις που άπτονται των αυτοδιοικητικών αρμοδιοτήτων, όπως η ανακύκλωση και η κυκλική οικονομία ή η χωροθέτηση των ΣΜΑ.

Η δημοτική αρχή έπρεπε να έχει φέρει ήδη σε συζήτηση το θέμα της αλλαγής προς το δυσμενέστερο της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και τις οδυνηρές επιπτώσεις του στην αυτοδιοίκηση. Ας το κάνει έστω και τώρα."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις