Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: 8 νέα κρούσματα - Τρεις θάνατοι - Live η ενημέρωση για την άρση των μέτρων

Κορωνοϊός: 8 νέα κρούσματα - Τρεις θάνατ...

Ζωντανή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας στην Ελλάδα

8 νέα κρούσματα κορονοϊού, 2.620 ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων.37 βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, 77 ασθενείς εκτός ΜΕΘ και τρεις καταγεγραμμένους θανάτους, 143 συνολικά. Μέχρι τώρα έχουν ελεγχεί 78.207 κλινικά δείγματα.Οι πρώτες κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ ξεκινούν τη δράση τους από Δευτέρα, είπε ο κ. Τσιόδρας.

"Τα φάρμακα για την υπέρταση δεν αυξάνουν τον κίνδυνο να νοσήσει κάποιος από τον κορονοϊό. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ακόμα δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις. Θα συνεχίσουμε να παρατηρούμε τη νόσο. Εάν κριθεί απαραίτητο θα επέμβουμε όπου χρειαστεί.Το επόμενο δεκαπενθήμερο θα είναι κρίσιμο. Εάν τηρήσουμε τα μέτρα πρόληψης και αν περιορίσουμε τις συναθροίσεις μας σε χώρους συνωστισμού θα έχουμε μικρότερο κίνδυνο διασποράς του ιού. Οφείλουμε στον εαυτό μας να παραμένουμε σε επαγρύπνηση.Επετράπη από τις ΗΠΑ η χρήση της ρεμδεσιβίρης. Δίνεται ενδοφλέβια για 10 μέρες.Εάν υπάρξουν περισσότερα θετικά δεδομένα θα έχουμε και άλλες εξελίξεις" τόνισε ο κ Τσιόδρας.

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως "Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν πρέπει να μας αποσυντονίσει από το στόχο μας. Τη Δευτέρα περνούμε στη νέα φάση με τον αόρατο εχθρό. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. 

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΜΑΣΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Από Δευτέρα είναι υποχρεωτική στα νοσοκομεία, στα ιατρεία, στα Μέσα μεταφοράς και στα ταξί. Παράλληλα είναι απαραίτητη για εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ, κομμωτήρια, νοσοκομεία, ιατρεία, όπως διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Για τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

Οι συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς προκάλεσαν αντιδράσεις. Κάποιοι επέλεξαν να κάνουν συγκεντρώσεις μη σκεπτόμενοι τι συμβαίνει, είπε ο κ. Χαρδαλιάς. "Δεν υπήρξε καμία απόφαση για παρέμβαση της αστυνομίας σε αυτές τις συγκεντρώσεις. Σε κάθε συγκέντρωση πολιτικής διαμαρτυρίας θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα της απόστασης για την προστασία από τον κορονοϊό", σημείωσε.

Έτσι θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τη Δευτέρα

Ο Υφυπουργός ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης σημείωσε: Από Δευτέρα 4 Μάη επαναλειτουργούν βιβλιοπωλεία, καταστήματα με περιφερειακά υπολογιστών, ανθοπωλεία, κομμωτήρια, κουρεία, καταστήματα αθλητικών, καταστήματα οπτικών και βαρηκοΐας.Ζητούμε από τους καταστηματάρχες να τηρήσουν τα μέτρα ασφαλείας.Από Δευτέρα πρέπει να τηρείται το ωράριο λειτουργίας και ξεκινάει στις 10:00.

Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής μπορούν να έχουν διερυμένο ωράριο από τις επτά το πρωί μέχρι τις εννέα το βράδυ. 

Αύριο Κυριακή 3/5 λειτουργούν τα καταστήματα που δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.

Επιστρέφουμε αλλά προσέχουμε. Στις 4 Μάη κάνουμε το πρώτο βήμα για την επιστροφή στην οικονομία, τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.

 

 

Προχωρούμε σε σταδιακή άρση μέτρων. Ο ενεργός αριθμός της επιδημίας είναι ο σημαντικότερος δείκτης για το τι κάνουν με τα μέτρα. Χρησιμοποιούνται και άλλοι δείκτες. Καταφέραμε το ακατόρθωτο καθώς είμαστε σε πολύ καλά επίπεδα συγκριτικά με άλλες χώρες", τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε επίσης "Η αλλαγή του φίλτρου στα κλιματιστικά θα πρέπει να γίνεται με τη χρήση μάσκας με σκοπό την αποφυγή εισπνοής μικροβίων".

Σε ο,τι αφορά τις μετακινήσεις στα προάστια ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε: Ισχύουν ότι έχουμε πει εξαρχής. Επιτρέπεται η κίνηση εντός της Περιφερειακής Ενότητας 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις