Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Drones στην υπηρεσία της πολ. προστασίας - Βλέπουν το θερμικό αποτύπωμα και αναπαράγουν ηχητικά μηνύματα

Drones στην υπηρεσία της πολ. προστασίας...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Η έρευνα και η διάσωση ατόμων που αγνοούνται σε δύσβατες δασικές και άλλες περιοχές, γίνεται πιο εύκολη υπόθεση

Ένα μάτι από ψηλά στην υπηρεσία της πολιτικής προστασίας, δίνει η νέα τεχνολογία και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ειδικά drones μπορούν να καταγράψουν εικόνες με θερμικές κάμερες και ακόμη να αναπαράγουν ηχητικά μηνύματα προς τους πολίτες, όταν εγκυμονεί κίνδυνος. Η τεχνολογία παρέχει τα εργαλεία και όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές, κάθε μέσο που μπορεί να βοηθήσει είναι επιθυμητό.

Στην κατεύθυνση αυτή και τα μη επανδρωμένα σκάφη τα γνωστά drones επιστρατεύονται για διάφορες χρήσεις. Μια εκ των οποίων κατεγράφη και την περιόδο των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, τόσο στο εξωτερικό, όσο ακόμη και στην χώρα μας.

Το thebest.gr κατέγραψε στην Πάτρα ένα τέτοιο μέσο το οποίο είναι εξάλλου διαθέσιμο στην υπηρεσία της πολιτικής προστασίας.

Ειδικά drone με θερμική κάμερα, ηχεία και προβολείς

Οι κατα τόπους υπηρεσίες πολιτικής προστασίας έχουν σύμμαχο την νέα τεχνολογία, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις όπου απαιτείται εκτός των άλλων η μαζική ενημέρωση του κοινού, για κάποιον κίνδυνο. Ενσωματωμένα ηχεία σε μη επανδρωμένο σκάφος αναπαράγουν ηχητικά μηνύματα. Mε πρόσθετα εξαρτήματα παρέχουν τη δυνατότητα θερμικής απεικόνισης του αποτυπώματος του ανθρώπου σε αντιπαραβολή με το ψυχρότερο περιβάλλον. Ενσωματωμένα ηχεία, ακόμη και προβολείς φωτός παρέχουν κάλυψη σε μεγάλες αποστάσεις και ακόμη τις νυχτερινές ώρες.

Η έρευνα και η διάσωση ατόμων που αγνοούνται σε δύσβατες δασικές και άλλες περιοχές, γίνεται πιο εύκολη υπόθεση. Η εξειδίκευση με τη χρήση εναέριων μέσων έρχεται να συνδράμει τον ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να επιταχύνει διαδικασίες, όπου ο χρόνος μπορεί να κοστίσει ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις