Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον «αέρα» οι μαθητές του Πειραματικού του Πανεπιστημίου Πατρών με το νομοσχέδιο Κεραμέως

Στον «αέρα» οι μαθητές του Πειραματικού ...

«Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα» λένε οι γονείς – Η Νίκη Κεραμέως δεν έλαβε υπόψιν της ούτε τους βουλευτές Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας

 Στον ...αέρα μένουν οι μαθητές του Δημοτικού Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, το Γυμνάσιο όπως και το Λύκειο του εν λόγω σχολείου της Πάτρας μετατρέπεται σε Πρότυπο, με αποτέλεσμα οι μαθητές που εδώ και χρόνια παρακολουθούν μαθήματα στο Δημοτικό του Καστριτσίου, να πρέπει να μπουν σε διαδικασία εξετάσεων και μάλιστα εν μέσω πανδημίας προκειμένου να εισαχθούν στο Γυμνάσιο. Η απόφαση της κ. Κεραμέως αιφνιδίασε γονείς και μαθητές, καθώς άπαντες ανέμεναν να μετατραπεί σε Πρότυπο το Πειραματικό Λύκειο Λάγγουρα, το οποίο εξάλλου ήταν και στο παρελθόν Πρότυπο, και το οποίο δεν έχει Δημοτικό, οπότε δε δημιουργείται θέμα ασυνέχειας στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών.

Επιπλέον προς αυτή την κατεύθυνση έχουν κινηθεί και βουλευτές Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας με παρεμβάσεις τους προς το Υπουργείο. Είναι απορίας άξιο γιατί ούτε αυτοί εισακούστηκαν, όταν δεν υπάρχει κανένας λόγος να μετατραπεί σε Πρότυπο το Πειραματικό του Πανεπιστημίου και όχι το Πειραματικό του Λάγγουρα.

Είναι η δεύτερη φορά που η Νίκη Κεραμέως δείχνει να παραβλέπει τις αξιώσεις της Πάτρας. Η πρώτη ήταν με την κατάργηση της Νομικής Σχολής. Στην περίπτωση του Πρότυπου Σχολείου όμως η απαξίωση είναι ακόμη πιο κραυγαλέα, καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος για την επιλογή του Πειραματικού του Πανεπιστημίου Πατρών ως Πρότυπου, αντί του Πειραματικού Λάγγουρα. 

Την ίδια στιγμή γονείς των μαθητών Δημοτικού του εν λόγω Σχολείου είναι ανάστατοι και όπως καταγγείλουν στο thebest.gr η κ. Κεραμέως έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά γιατί στην περίπτωση της Μαρασλείου παραμένει ως Πειραματικό Σχολείο. «Το ότι τα παιδιά μας φοιτούν σε Πειραματικό Σχολείο δεν καθιστά τα παιδιά ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ για να αλλάζουν σχολικό περιβάλλον, όποτε κρίνει ο κάθε Υπουργός Παιδείας. Σε τι αποσκοπεί αυτή η αλλαγή-ανατροπή στις ζωές των παιδιών και των οικογενειών τους; Αλλαγές που γίνονται μόνο και μόνο για να πουν ότι κάτι άλλαξαν, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις επιδράσεις τους στην πνευματική και ψυχική υγεία των παιδιών» αναφέρουν γονείς των μαθητών.

Επιπλέον κάποιοι γονείς θέτουν και οικονομικό ζήτημα. «Τα παιδιά μας μετακινούνται εδώ και χρόνια στο Πειραματικό Σχολείο που βρίσκεται στο Καστρίτσι με προοπτική να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το εν λόγω σχολείο. Δεν είναι δυνατόν η οικονομική επιβάρυνση και ο κόπος των παιδιών τόσων ετών να πετιέται εν μία νυκτί».

Δείτε εδώ τη διαβούλευση για το πολυνομοσχέδιο 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις