Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Αγωγές στο ΔΗΠΕΘΕ με φόντο τις διαδικτυακές παραστάσεις που αποσύρθηκαν άρον άρον

Αγωγές στο ΔΗΠΕΘΕ με φόντο τις διαδικτυα...

Η υπόθεση ξεκίνησε με την αντίδραση του Διονύση Βούλτσου

Συνεχίζεται η αναταραχή που ξέσπασε χθες στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με αφορμή την άρον άρον απόσυρση των διαδικτυακών θεατρικών προβολών, οι οποίες είχαν ανακοινωθεί την Δευτέρα, έπειτα από καταγγελία του Διονύση Βούλτσου. Ο πατρινός ηθοποιός κατηγορεί το ΔΗΠΕΘΕ για λαϊκίστικη πολιτική, ενώ επισημαίνει ότι δεν ερωτήθηκε για να το εαν συμφωνεί και δεν έδωσε την συγκατάθεσή του και καταλήγει: "Όποιος σήμερα εξωραΐζει τον ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα στην αυριανή συστηματοποίησή του!!!" ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του. 

Την ανακοίνωση του Διονύση Βούλτσου ακολούθησε η ανάρτηση του ηθοποιού Γεράσιμου Ντάβαρη ο οποίος προειδοποίησε ότι θα προβεί σε αγωγή, ενώ στο ζήτημα παρενέβη και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Θεόδωρος Ντρίνιας ζητώντας έκτακτο Δ.Σ.

Θυμίζουμε ότι στην αρχική ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αναφερόταν ότι οι ηθοποιοί συμφωνούσαν με την διαδικτυακή παρουσίαση των παραστάσεων, κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τις καταγγελίες.

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Ντάβαρη έχει ως εξής:

«Περί "κοινών δαιμονίων". Από αυτό το ταπεινό βήμα, θέλω να δηλώσω ότι δεν πρόκειται για κανέναν λόγο και στο όνομα καμίας δήθεν «κοινωνικής ευαισθησίας», να συμμετέχω στην νομιμοποίηση της νέας ύποπτης μόδας των διαδικτυακών προβολών θεατρικών παραστάσεων. Είναι άκρως επικίνδυνο γιατί προετοιμάζει το έδαφος για αλλαγή, προς το χειρότερο του εργασιακού πλαισίου των καλλιτεχνών, σε τόσο σημαντικό βαθμό που αν δεν προσέξουμε, τα αποτελέσματα του θα είναι χειρότερα κι από την άρση της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος.

Ήδη διάφοροι συνάδελφοι, του συστήματος των Αθηνών, βγαίνουν και δημιουργούν συνθήκες αυτοεκπληρούμενης προφητείας, για την νέα θεατρική πραγματικότητα. Αντί να υπάρξει συσπείρωση θεσμική, που να αντιδράσει στην δημιουργία ενός κλίματος που θα ευνοήσει τις όποιες αρνητικές αλλαγές ,μένουμε φοβισμένοι στο καβούκι μας ,ελπίζοντας πως με την σιωπή μας θα μας δώσουν, σαν καλά σκυλάκια μια θέση κάτω από το τραπέζι.

Από την πρώτη μέρα αυτής της πρωτοφανούς ιστορικής κατάστασης, που χρησιμοποιείται απροκάλυπτα και βίαια, για την καταστρατήγηση των όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει, βγήκα με επίσημα δημοσιεύματα, κάνοντας έκκληση για συντονισμένη κίνηση προστασίας του επαγγέλματος.

Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσω και θα προχωρήσω σε αγωγή προς το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, μετά την απόφαση του να προβάλει παραστάσεις στο διαδίκτυο, σε κάποιες από τις οποίες συμμετείχα ως ηθοποιός, και τα ψευδή δημοσιεύματα στον Πατρινό έντυπο και διαδικτυακό τύπο, περί συναίνεσης των εμπλεκομένων συντελεστών. Τέτοιου είδους κινήσεις από θεσμικούς παράγοντες, μόνο περιφρόνηση προς τα δικαιώματα των εργαζομένων υποδηλώνουν, όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι ότι πίσω από όλα αυτά υπάρχουν αγαθές προθέσεις. Αν υπήρχαν αγαθές προθέσεις θα έπρεπε εξίσου αγαθές και νόμιμες να ήταν και οι διαδικασίες...»

 

Με νέα του ανάρτησή του ο Γεράσιμος Ντάβαρης ευχαριστεί τον Θεόδωρο Ντρίνια:

«Ευχαριστώ θερμά το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ κύριο Ντρίνια για την έγκαιρη θεσμική παρέμβαση, προς αποκατάσταση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Περιμένω την απάντηση του σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, γιατί υπάρχουν συνάδελφοι που κατηγορήθηκαν για λαϊκισμό και πολιτική σπέκουλα στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν και τα δικαιώματα τους αλλά και την αλήθεια.
Σημειώνω και τονίζω ότι το ΔΗΠΕΘΕ δεν είναι ερασιτεχνική ομάδα, ώστε τέτοιες αποφάσεις να παίρνονται μέσα από στενούς κύκλους συμφερόντων...».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture