Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Αποσύρει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας τις διαδυκτιακές προβολές μετά την αντίδραση Βούλτσου

Αποσύρει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας τις διαδυκτιακ...

Κάνει λόγο για λαϊκίστικη πολιτική και επικαλείται την Λιάνα Κανέλη

Χθες το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ακολουθώντας τη λογική πολλών θεατρικών οργανισμών ανακοίνωσε τη διαδικτυακή αναπαραγωγή παραστάσεών του. Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι προβολές για τεχνικούς λόγους. Τι μεσολάβησε; Η ανάρτηση του πατρινού ηθοποιού και συνεργάτη του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Διονύση Βούλτσου ο οποίος κατηγορεί το ΔΗΠΕΘΕ για λαϊκίστικη πολιτική, ενώ επισημαίνει ότι δεν ερωτήθηκε για να το εαν συμφωνεί και δεν έδωσε την συγκατάθεσή του και καταλήγει: "Όποιος σήμερα εξωραΐζει τον ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα στην αυριανή συστηματοποίησή του!!!". 

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι στην ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αναφερόταν: "Αντιμετωπίσαμε το θέμα με σεβασμό στα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, που καθημερινά παραβιάζονται και ευχαριστούμε τους ηθοποιούς και τους συντελεστές των παραστάσεων που με ενθουσιασμό μας δήλωσαν τη συγκατάθεσή τους γι’ αυτή την προσφορά, για τη δύσκολη αυτή περίοδο". Εκτός του Διονύση Βούλτσου, οι υπόλοιποι ηθοποιοί ερωτήθηκαν; 

Η ανάρτηση του Διονύση Βούλτσου: 

"KΑΙ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ στη λαϊκίστικη διαδικτυακή αναπαραγωγή παραστάσεων… Με λύπη μου πληροφορήθηκα την απόφαση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. να μπει στο «χορό» της διασκέδασης των «ελεύθερων πολιορκημένων» συμπολιτών μας. Τόσον καιρό, γίνεται μεγάλος αγώνας να διαφυλαχτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στο θέατρο κι ας είναι σε βάρος της παραγωγικότητας του θεάτρου. Τώρα τι έπιασε τους ιθύνοντες και εν μια νυκτί κλωτσούν την καρδάρα με το γάλα; Πότε ειδοποίησαν τους ηθοποιούς και τους συντελεστές των παραγωγών που έχει προαναγγελθεί η διαδικτυακή προβολή τους;

Εγώ πάντως ΔΕΝ ΕΙΔΟΠΟΙΉΘΗΚΑ και δεν έδωσα την συγκατάθεσή μου για μία τέτοια «κοινωνική προσφορά»!!! Ακόμη και αν με αναζητούσαν να παραχωρήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου πάλι θα έλεγα ΟΧΙ. Και συμφωνώ απόλυτα με τη στάση που τήρησε η Λιάνα Κανέλλη όταν σχολίασε το αίτημα για παραχώρηση ποσοστού του βουλευτικού της μισθού υπέρ των δεινοπαθούντων πολιτών…Μεταξύ άλλων είπε η Λιάνα: «Τι λες καλέ που θα βάλω εγώ πλάτη με αυτόν που ήταν απέναντί μου; Θα βάλω την ίδια πλάτη σε ποια μέτρα; Θα βάλω πλάτη μόνο σε όσα μέτρα έχουν έστω και ένα σπέρμα στήριξης λαϊκών συμφερόντων. Θα βάλουμε πλάτη σε αυτούς που πίστεψαν ότι ο λαός μπορεί να ζήσει με 400 ευρώ; Σε αυτούς που έκοψαν 15 φορές τις συντάξεις και τώρα κάνουν τον τιμητή, επειδή υπάρχουν έξω ουρές για τα 300 ευρώ;»

Λέω και εγώ λοιπόν με τη σειρά μου… ΟΧΙ στη δωρεάν κοινωνική προσφορά καλλιτεχνικών αγαθών, χωρίς κάλυψη των δικαιωμάτων των καλλιτεχνών ή τουλάχιστον την ευγενή παραχώρησή τους. ΟΧΙ στον εθισμό της κοινωνίας σε κακής ποιότητας βιντεοσκοπημένες παραστάσεις, που στόχο είχαν μόνο την αρχειοθέτηση καλλιτεχνικού υλικού, για εσωτερική και μόνο χρήση. ΟΧΙ στην διολίσθηση, με πρωτοσταντούντες κεντρικούς θεατρικούς οργανισμούς, της τηλεοπτικοποίησης του θεάτρου και της ουσιαστικής ακύρωσης της βασικής του αξίας, της άμεσης και διαδραστικής επαφής με το κοινό. ΟΧΙ στην εκποίηση της αξίας των καλλιτεχνικών αγαθών, με πρόσχημα κάθε περιστασιακή κρίση, για να χαϊδέψουμε το ταλαιπωρημένο υπογάστριο των πολιτών. Ποιο κατάστημα πρόσφερε δωρεάν προϊόντα; Ποιο ιδιωτικό ιατρείο πρόσφερε δωρεάν εξετάσεις; Ποιος φορέας του Δημοσίου ή της δημοτικής αρχής πρόσφερε ΔΩΡΕΆΝ ρεύμα, νερό, τηλέφωνο κ.λ.π. εν μέσω κορονοκρίσης; Ποιον πάμε να κανακέψουμε λοιπόν, με δωρεάν καλλιτεχνικά προϊόντα και για ποιο λόγο; ΟΧΙ εν τέλει, στο χρύσωμα μιας οικτρής πραγματικότητας πολύπλοκων πολιτικοκοινωνικών συμφερόντων. Όποιος σήμερα εξωραΐζει τον ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα στην αυριανή συστηματοποίησή του!!!"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture