Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον ορίζοντα... η Πρωτομαγιά- Τι θα ισχύσει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Στον ορίζοντα... η Πρωτομαγιά- Τι θα ισχ...

Πώς θα εξελιχθούν τα μέτρα

Μετά το τριήμερο του Πάσχα με απαγόρευση κυκλοφορίας και αυστηρά μέτρα, η Πρωτομαγιά είναι μια ακόμη σημαντική ημερομηνία ορόσημο.  

Η Πρωτομαγιά 2020, η οποία αποτελεί υποχρεωτική αργία, «πέφτει» φέτος ημέρα Παρασκευή, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι εργάζονται αυτή την περίοδο θα έχουν ένα νέο τριήμερο.  

Φαίνεται ότι το ενδεχόμενο να υπάρξει μεγάλη έξοδος της Πρωτομαγιάς, είναι κάτι που η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει. Για το λόγο αυτό το πιθανότερο σενάριο είναι να ισχύσει το ίδιο μοντέλο με το Πάσχα. Μέχρι τότε τα μέτρα θα ισχύσουν ως έχουν ενώ εκείνο το τριήμερο θα υπάρχουν πάλι αυξημένοι έλεγχοι για μετακινήσεις εκτός νομού και μεγαλύτερα πρόστιμα.  

Όσον αφορά το sms μετακίνησης, αυτό τείνει προς κατάργηση, η οποία είτε θα γίνει σταδιακή είτε απευθείας, μέχρι και τα μέσα Μαΐου αλλά εξετάζεται και το ενδεχόμενο να αλλάξει ο τρόπος δήλωσης μετακίνησης.  

Ωστόσο μετά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, το επόμενο βήμα θέλει την 4η Μάιου να είναι η ημερομηνία που πιθανόν θα δούμε την πρώτη χαλάρωση του lockdown.   

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η «Καθημερινή», το πρώτο «άνοιγμα» εξετάζεται να γίνει τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Ο αρχικός σχεδιασμός μίλαγε για τις 11 Μαΐου, ωστόσο εκτιμάται πως η μεγάλη κόπωση των πολιτών από τη μακρά διάρκεια των περιορισμών που χρειάζεται και την ανάλογη ψυχολογική διαχείριση και η ανάγκη να πάρει σταδιακά μπρος η οικονομία οδήγησαν στο να εξεταστεί η άρση νωρίτερα. Αυτό ωστόσο θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τα καθημερινά κρούσματα που θα καταγράφονται.  

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αίσθηση που υπάρχει στο Μαξίμου είναι πως αν δεν δοθεί εγκαίρως ένα μήνυμα χαλάρωσης, τότε τα μέτρα μπορεί να καταστρατηγηθούν ατάκτως από τους ίδιους τους πολίτες. Η πρώτη χαλάρωση φαίνεται πως θα αφορά μικρά εμπορικά καταστήματα, όπως ρουχισμού και υποδημάτων, και επίσης τα κουρεία και τα κομμωτήρια.

Ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως αυτό θα γίνει με  περιορισμούς που θα αφορούν στην είσοδο των καταναλωτών μέσα σε καταστήματα. Σήμερα πάντως, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση της Δευτέρας είπε πως ο ελληνικός λαός τήρησε συντριπτικά τα μέτρα περιορισμού και ότι αισθάνονται όλοι περήφανοι «όταν η Ελλάδα αναφέρεται ως θετικό παράδειγμα».  

Νίκος Χαρδαλιάς «Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως και τις 27 Απριλίου»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή του ενημέρωση ανέφερε ότι τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 27 Απριλίου.«Τα δεδομένα θα δείξουν πότε και πώς», επισήμανε, προσθέτοντας ότι η αρχή της άρσης των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας θα γίνει βήμα-βήμα», είπε και συνέστησε υπομονή.  

Παράλληλα ανακοίνωσε την παράταση της ισχύς των περιορισμών για τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκη μέχρι τις 27 Απριλίου. Αυτό σημαίνει πως δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις τις καθημερινές από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις