Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Το πρώτο κρούσμα στη Λαμία και η απίστευτη ιστορία του!

Κορωνοϊός: Το πρώτο κρούσμα στη Λαμία κα...

Πρόκεται για οδηγό φορτηγού

Η περιπέτεια του 54χρονου Λαμιώτη στη Ρωσία όταν του έκλεψαν τη νταλίκα και έμεινε χωρίς χρήματα και χαρτιά - Πως κατάφερε να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα - Πότε έφτασε στη Λαμία και πότε βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Καταρχήν να ευχηθούμε περαστικά στο συμπολίτη μας και ευχόμαστε γρήγορα να επιστρέψει υγιής στην οικογένειά του. Επίσης να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν συμμεριζόμαστε τα σχόλια και τις απόψεις κάποιων οι οποίοι δεν σέβονται την περιπέτεια υγείας του συνανθρώπου τους, ο οποίος δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να εργάζεται σκληρά για να μπορούν κάποιοι άλλοι να βρίσκουν όλα τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ ή αλλού.

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας. Κανείς δεν θέλει να αρρωστήσει και να θέσει σε κίνδυνο τους δικούς του ανθρώπους.

 

Η περιπέτεια στη Ρωσία

Ο 54χρονος Λαμιώτης είναι χρόνια αυτοκινητιστής και ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό. Πριν από ένα δεκαήμερο έκανε ακόμα ένα ταξίδι στη Ρωσία, όπου δυστυχώς εξελίχθηκε με το χειρότερο τρόπο για τον συμπολίτη μας, επαγγελματία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο άτυχος αυτοκινητιστής ενώ βρισκόταν στη Ρωσία και συγκεκριμένα στη Μόσχα του έκλεψαν από ένα πάρκινγκ την νταλίκα. Ο άνθρωπος έμεινε στην κυριολεξία με τα ρούχα που φορούσε χωρίς χαρτιά και χωρίς ευρώ.

Ακολούθησαν εφιαλτικές ημέρες αφού έμπλεξε στα γρανάζια της εκεί γραφειοκρατίας για να δηλώσει την κλοπή, αλλά και να μπορέσει να βγάλει τα έγγραφα της επιστροφής. Τελικά κανόνισε να επιστρέψει με έναν συνάδελφό του από την Κατερίνη που επίσης είχε ταξιδέψει στη Ρωσία.

Έτσι λοιπόν επέστρεψαν μέσω Πολωνίας στην Ελλάδα την Μ. Τετάρτη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 54χρονος ήδη είχε άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Ωστόσο πίστευε ότι αυτό οφειλόταν στην ταλαιπωρία που πέρασε και το κρύο που "έφαγε" στη Ρωσία.

Τελικά την Μεγάλη Παρασκευή πήγε η ίδια η σύζυγός του στην Κατερίνη και τον πήρε για να τον φέρει στη Λαμία. Επειδή όμως τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν την επόμενη ημέρα, το Μ. Σάββατο, πήγε στο νοσοκομείο Λαμίας για εξετάσεις.

Την Κυριακή του Πάσχα ήρθε η απάντηση από το Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

 

Δεν είχε πολλές επαφές

Όταν έγινε γνωστό το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Λαμία αμέσως σήμανε συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές και όχι μόνο. Άμεσα ενημερώθηκε ο συνάδελφός του στην Κατερίνη που τον έφερε στην Ελλάδα, ενώ πάρθηκαν δείγματα και από το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον του 54χρονου Λαμιώτη, όπως και από γιατρούς που ήρθαν σε επαφή μαζί του, οι οποίοι έχουν τεθει σε καραντίνα.

Ευτυχώς σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές, ο 54χρονος είχε έρθει σε επαφή μόνο με τη γυναίκα του, το γιο του και τον αδελφό του. Τα αποτελέσματα από τα δείγματα που πάρθηκαν αναμένονται σήμερα Δευτέρα. Πάντως όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους και δεν έχουν εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα.

Ο 54χρονος παραμένει σε ειδικό δωμάτιο στη νέα πτέρυγα του ΓΝ Λαμίας, για τον Covid-19, στο πέτρινο κτίριο πρώην Σανατόριο, με πυρετό και δύσπνοια, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται μέτρια. Δεν έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, ωστόσο είναι αρνητικό το ότι είναι πολλά χρόνια καπνιστής.

Οι γιατροί παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υγείας του και αν χρειαστεί θα γίνει εισαγωγή στη ΜΕΘ. Πάντως μέχρι τώρα δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο αφού και η αξονική που έκανε δεν ανησύχησε τους γιατρούς.

Πηγή: lamiareport.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις