Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάνουν «Ανάσταση», παρά τον κορωνοϊό, οι κρεοπώλες της Πάτρας

Κάνουν «Ανάσταση», παρά τον κορωνοϊό, οι...

Ανάρπαστα έγιναν τα αρνιά στην αχαϊκή πρωτεύουσα

Καλύτερη των προσδοκιών των επαγγελματιών του κλάδου ήταν η κίνηση στα κρεοπωλεία της Πάτρας τις ημέρες που διανύουμε, παρά το γεγονός ότι το φετινό Πάσχα είναι το πλέον ιδιαίτερο των τελευταίων πολλών ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ τα κρεοπωλεία της πόλης από την Μεγάλη Τετάρτη και μέχρι σήμερα Μεγάλη Παρασκευή ήταν γεμάτα κόσμο και ουσιαστικά… άδειασαν από αρνιά αλλά και κατσίκια.

Μάλιστα, όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος του συλλόγου των κρεοπωλών, Διονύσης Ανδρεόπουλος, πολλά από τα μαγαζιά της πόλης αύριο Μ. Σάββατο δεν θα έχουν κρέατα καθώς επί της ουσίας… ξεπούλησαν.

Φέτος περιορίστηκε κατακόρυφα, λόγω των αυστηρών ελέγχων, και το παραεμπόριο. Το γεγονός αυτό ουσιαστικά οδήγησε το σύνολο των καταναλωτών στις «νόμιμες» οδούς αγορά κρεάτων γι αυτό και η κίνηση στα κρεοπωλεία κρίνεται εξαιρετικά ικανοποιητική.

Παράλληλα, ένα ακόμα χαρακτηριστικό φέτος είναι και το γεγονός ότι τόσο τα αρνιά όσο και τα κατσίκια στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ελληνικά, καθώς οι εισαγωγές που έγιναν ήταν ελάχιστες, κυρίως από τη Ρουμανία.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ανδρεόπουλος «το υπουργείο Ανάπτυξης ζητούσε κάθε τρεις ημέρες να στέλνουμε, κάθε τρεις ημέρες, αναλυτικά στοιχεία των κιλών των ζώων που σφάζαμε ώστε να ελέγχουν το ισοζύγιο και να αποφεύγονται οι «περίεργες» κινήσεις».

Φυσικά δεν έλειψαν και τα πεσκέσια στα παιδιά τους που μένουν στην Αθήνα και δεν μπόρεσαν φέτος να ταξιδέψουν στην επαρχεία για να κάνει Πάσχα όλη η οικογένεια μαζί.

Τώρα, για όσους δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν το αρνάκι τους και θα σπεύσουν αύριο Μ. Σάββατο, καλό είναι να γνωρίζουν ότι οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα. Τα πιο μεγάλα αρνιά πωλούνται περίπου 6,90 το κιλό ενώ τα γάλακτος φθάνουν μέχρι και τα 9,00 ευρώ το κιλό.

Τέλος οι κρεοπώλες της Πάτρας κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό εκ μέρους των μεγάλων σούπερ μάρκετ τα οποία όπως μας λέει ο κ. Ανδρεόπουλος «μέσω των προωθητικών ενεργειών που κάνουν, παραπλανούν τους καταναλωτές, καθώς άλλα τους διαφημίζουν και άλλα βλέπουν όταν πάνε να αγοράσουν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις