Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανυπότακτη Πολιτεία: " Άλλο πράγμα η ενημέρωση, οι συστάσεις και η επιτήρηση και άλλο η περίφραξη και τα κάγκελα"

Ανυπότακτη Πολιτεία: " Άλλο πράγμα ...

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη "Ανυπότακτη Πολιτεία" με αφορμή με την οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων τη ιαφωνία της για το κλείσιμο της Πλαζ και του Νοτίου Πάρκου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ανησύχησαν ορισμένοι δημοσιογράφοι όπως και μερικές εκ των Δημοτικών παρατάξεων. Ανησύχησαν, γιατί ο Δήμος ξεπεράστηκε λέει από την Κυβέρνηση. Αποφάσισε η Κυβέρνηση και όχι ο Δήμος για να απαγορευθεί ο περίπατος στην Πλαζ και στο Νότιο Πάρκο! Και αποτελεί αυτό βαριά ήττα της Αυτοδιοίκησης, πλήγμα στην τοπική Δημοκρατία!

 Όχι, οι ίδιοι άνθρωποι, δεν διαβάσαμε πουθενά να ανακοίνωσαν ή να ζήτησαν να ενισχυθεί το Νοσοκομειακό σύστημα, γενικότερα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ή δεν γνωρίζουν τις ελλείψεις του ή απλά θεωρούν ότι όλα εκεί λειτουργούν άψογα. Και επειδή δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε άγνοια ούτε αφέλεια, θα πούμε απλά ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι τουλάχιστον αναντίστοιχοι με την πραγματικότητα. Ποια ανάγκη άραγε τους υποχρεώνει να καλύπτουν σε κρίσιμες στιγμές τις ευθύνες της Πολιτείας; Μήπως γιατί καλύπτουν και τις δικές τους για την προσήλωση και στήριξη τους σε μνημόνια, σε εξάρθρωση δυνατοτήτων και ευθύνης απέναντι στην κοινωνία. Περιμένουμε να δείξουν σύνεση και ρεαλισμό. Πρωτίστως η δική τους νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία χρεοκόπησε.

Δεν θα επαναλάβουμε συνολικές εκτιμήσεις και αναφορές. Θα αναφέρουμε μόνο, ότι το Σύστημα Υγείας έχει πάνω από 20000 κενές οργανικές θέσεις. Σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Έχει επίσης σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό. Σήμερα έπρεπε να μιλάμε για έκτακτη ενίσχυση του. Τότε μόνο θα ήταν επαρκή τα μέτρα. Αυτή την αλήθεια δεν πρέπει να κρύβουμε με ανώφελους μικροπολιτικαντισμούς. Αντιλαμβάνεται ο καθένας, ότι αυτό είναι το κύριο. Όλα τα υπόλοιπα είναι συμπληρωματικά.

Για την επί πλέον απαγόρευση του περιπάτου στην πόλη μας, δεν συμφωνούμε. Άλλο πράγμα η ενημέρωση, οι συστάσεις και η επιτήρηση και άλλο η περίφραξη και τα κάγκελα.

Προφανώς, ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου στους κλειστούς χώρους εργασίας, (Εργοστάσια, μεγάλες επιχειρήσεις), είναι πολύ μεγαλύτερος από τον περίπατο σε υπαίθριο χώρο και με αυστηρή τήρηση των μέτρων αποφυγής του συγχρωτισμού. Τα ίδια ισχύουν για τις περιπτώσεις μαζικής διαμονής ανθρώπων με περιορισμένες δυνατότητες ατομικής υγιεινής και προστασίας. Χαρακτηριστικά μπορούμε να αναφέρουμε τους εργάτες γης, τους καταυλισμούς Ρομά και προσφύγων. Η Κυβέρνηση οφείλει να ελέγξει στις περιπτώσεις αυτές αν υπάρχουν και αν εφαρμόζονται μέτρα προστασίας. Επισημαίνουμε, ότι η απαγόρευση σε δύο χώρους μεγάλης ευρυχωρίας, θα δημιουργήσει συνωστισμό σε πολύ μικρότερους δρόμους που χρησιμοποιούνται σαν χώροι περιπάτου.

Και όχι. Δεν είναι αυτό, δηλαδή ότι δεν  πρότεινε ο Δήμος την απαγόρευση του περιπάτου, που συρρικνώνει την Αυτοδιοίκηση και την Δημοκρατία. Είναι η συνολική μνημονιακή πολιτική που το κάνει. Αυτή η πολιτική που καταδικάζει τους Δήμους στην φτώχεια και την ανταποδοτικότητα.

Αλλά αυτή την πολιτική αγαπητοί συνάδελφοι δεν την καταδικάσατε ποτέ. Γίνατε στυλοβάτες και συνένοχοι της.

 Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να ανησυχούμε για τα σοβαρά. Την υγεία των συνανθρώπων μας και των οικογενειών μας. Την απειλή της ανεργίας που διογκώνεται. Τις αρπαχτές και την αισχροκέρδεια. Την «νομιμοποίηση» της καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων, της διάλυσης όσων ελάχιστων κατακτήσεων δεν πρόλαβαν τα μνημόνια.

Στηρίζουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο, στηρίζουμε την αντοχή και την ηθική τους δύναμη, την κινητοποίηση των Νοσοκομειακών γιατρών. Χειροκροτούμε την άοκνη προσπάθεια τους. Χειροκροτούμε και υποστηρίζουμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε στην διάρκεια της κρίσης, αλλά και μετά από αυτήν.

Η Ανυπότακτη Πολιτεία στηρίζει και θα συμμετέχει τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, στην κινητοποίηση της Ε.Ι.Ν.Α για την παγκόσμια ημέρα Υγείας και την πανελλαδική ημέρα δράσης της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε, την Τρίτη  7/4/2020 και ώρα 12:30μμ στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου του Ρίου."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις