Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερύμανθος: Ο Δήμος υπέδειξε τους χώρους για τα κέντρα αιμοληψιών

Ερύμανθος: Ο Δήμος υπέδειξε τους χώρους ...

Κατόπιν πρότασης της ΚΕΔΕ

Ο Δήμου Ερυμάνθου ανταποκρινόμενος στην πρόταση της ΚΕΔΕ, υπέδειξε χώρους οι οποίοι θα είναι εύκολα προσβάσιμοι στους εθελοντές αιμοδότες ώστε να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα αιμοληψίας και για τα κινητά συνεργεία αιμοληψιών. Σκοπός είναι η ενίσχυση της προσπάθειας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας να οργανώσει σε νέες βάσεις το σύστημα της αιμοδοσίας της χώρας μας, διευκολύνοντας την προσέλευση των αιμοδοτών στα κέντρα αιμοδοσίας, που λειτουργούν εντός των νοσοκομείων.

Λόγω των μέτρων απαγόρευσης των μετακινήσεων, αλλά και της ανησυχίας για την εξάπλωση της επιδημίας του COVID 19 οι πολίτες αποφεύγουν τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί δραματικά τα αποθέματα με σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Η χώρα μας χρειάζεται περίπου 650.000 μονάδες αίματος το χρόνο και από αυτές οι 110.000 μεταγγίζονται σε ασθενείς με Μεσογειακή Αναιμία. Ενδεικτικά, το Κέντρο Αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών μεταγγίζει κάθε χρόνο περίπου 20.000 μονάδες αίματος. Από αυτές, οι 6.500 μονάδες χρειάζονται για τις μεταγγίσεις ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία.

Ο Δήμος Ερυμάνθου πρότεινε τους χώρους του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίτσας (για τις Δ.Ε. Φαρρών & Λεοντίου), όπου φιλοξενείται και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου και το Δημοτικό κατάστημα στο Σταυροδρόμι (για τις Δ.Ε. Τριταίας & Καλεντζίου) προκειμένου η διαδικασία της αιμοδοσίας να πραγματοποιείται εκτός νοσοκομείων, σε ευχάριστους και ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

«Η μετάγγιση αίματος για χιλιάδες συνανθρώπους μας είναι αυτό που τους κρατά στη ζωή. Σήμερα περισσότερο από ποτέ οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε την αλληλεγγύη μας, προσφέροντας αίμα. Στον Δήμο μας, έχουμε την τύχη, να δραστηριοποιείται ο Σύλλογος Αιμοδοτών Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας «Άγιος Χαράλαμπος» όπου συνεχώς διοργανώνει αιμοληψίες σε διάφορες κοινότητες του Δήμου αξιοποιώντας τα δημοτικά κτήρια. Συμμετέχουμε κι οργανωμένα στην προσπάθεια του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και ανταποκρινόμαστε στην υψηλή κοινωνική μας ευθύνη στηρίζοντας με όλες μας τις δυνάμεις το πολύτιμο έργο της Αιμοδοσίας στην Πατρίδα μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις