Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα: Ηλεκτρονική πλατφόρμα για εγγραφή εθελοντών- Απάντηση αλληλεγγύης στον κορωνοϊό

Δυτ. Ελλάδα: Ηλεκτρονική πλατφόρμα για ε...

Ποια είναι η διαδικασία

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την πεποίθηση ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού Covid-19 απαιτεί συλλογικές λύσεις, προσκαλεί φορείς, οργανισμούς, εταιρείες και ελεύθερους επαγγελματίες να γίνουν εθελοντές ή να προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες για τη στήριξη του Δημοσίου Συστήματος Υγείας.

Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη. Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν τη σχετική φόρμα που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας www.pde.gov.gr («Δήλωση Εθελοντών Φορέων»). Στην συνέχεια, η Περιφέρεια επεξεργάζεται το αίτημα και δημοσιοποιεί την παρεχόμενη υπηρεσία σε ειδική λίστα («Παροχή Δωρεάν Υπηρεσιών»), προκειμένου να μπορούν να ενημερωθούν οι ωφελούμενοι για τις διαθέσιμες δωρεάν υπηρεσίες. H λίστα επικαιροποιείται καθημερινά.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία, τόνισε: «Οι πρωτόγνωρες συνθήκες απαιτούν γρήγορες αντιδράσεις και κυρίως, ενότητα και συλλογική δράση. Δημιουργούμε λοιπόν μία πανστρατιά προσφοράς στη Δυτική Ελλάδα. Και στέλνουμε ένα ακόμα μεγάλο μήνυμα ομοψυχίας και αλληλεγγύης. Κανείς δεν είναι μόνος του σε αυτή την κρίση και κυρίως, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι άλλοι εργαζόμενοι στην υγεία που έχουν πολλές και διαρκείς ανάγκες. Είμαι αισιόδοξος ότι η τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις της περιοχής, θα ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία μας. Και είμαι ακόμα πιο αισιόδοξος ότι μέσα από αυτή τη μεγάλη δοκιμασία μπορούμε να βγούμε πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας  Φωκίων Ζαΐμης, κάλεσε την επιχειρηματικότητα να αναδείξει την κοινωνική της ευαισθησία. «Δουλεύουμε ταυτόχρονα σε δύο κατευθύνσεις, αφενός στην ελάφρυνση από την κρίση και αρωγή των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και αφετέρου στην στήριξη της επιχειρηματικότητας με καθημερινές παρεμβάσεις στην κεντρική διοίκηση για μέτρα στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις