Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός 200 Χρόνια Από Την Ελληνική Επανάσταση Νάσος Νασόπουλος ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Οι πατρινοί εθελοντές και βοηθοί της καραντίνας! Πώς θα τους βρείτε

Κορωνοϊός: Οι πατρινοί εθελοντές και βοη...

Βοηθούν ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν και όχι μόνο

Την ανάγκη για αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια φέρνει στην επιφάνεια η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει βρεθεί η χώρα. Η καραντίνα και η απαγόρευση της κυκλοφορίας ως μέτρα για την εμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού δημιουργεί σε πολλούς συνανθρώπους μας δυσκολίες τις οποίες δεν μπορούν να ξεπεράσουν μόνοι τους.

Στην Πάτρα υπάρχουν εθελοντές που προσφέρουν απλόχερα τη βοήθειά τους σε όσους την χρειάζονται.

Μέλη του Συλλόγου "Άστο επικοινούμε", παρέχουν υποστήριξη σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν πρακτικές δυσκολίες σε ζητήματα καθημερινότητας π.χ ψώνια, πληρωμή λογαριασμών.  Λαμβάνοντας υπόψιν οποιαδήποτε διαδικασία προκύπτει από τους περιορισμούς κυκλοφορίας, χρήση μάσκας και γαντιών, τήρηση αποστάσεων ασφαλείας. 

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές που έχουν τη δυνατότητα παροχής υποστήριξη μπορούν να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα:

697 303 2261 Γιάννα Παναγοπούλου

698 869 8291 Βάσια Κούγια

Οι άνθρωποι που στο facebook δημιούργησαν την ιδιωτική ομάδα Καραντίνα Helpers (πατήστε εδώ) βοηθούν ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν, αναεξάρτητα από το αν έχουν πρόβλημα υγείας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν στην ομάδα δίνοντας στοιχεία για τις περιοχές που μπορούν να κινηθούν βοηθώντας όλους αυτούς τους ανθρώπους. Ενδεικτικά η βοήθεια μπορεί να αφορά ψώνια από το SM, προμήθεια φαρμάκων, και άλλα "θελήματα".

«Δεδομένης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και επειδή οι στιγμές είναι δύσκολες για όλους, θεωρούμε ότι είναι η στιγμή που ο καθένας μας θα πρέπει να βγει μπροστά και να δείξει έμπρακτα την δύναμη που έχουν οι ομάδες. Μέσα σε όλο αυτό να δούμε την ευκαιρία να ξαναγίνουμε άνθρωποι.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κάνεις. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε ακόμα και από το σπίτι μας. Δεν ξεχνάμε, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Παίρνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις και αποφεύγουμε να βγαίνουμε αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Ανάμεσα σε εμάς υπάρχουν όμως και αυτοί που μπορούν να μετακινούνται είτε γιατί το επιβάλουν οι συνθήκες (π.χ. εργαζόμενοι επιχειρήσεων που ακόμα λειτουργούν) , είτε γιατί πρέπει να καλύπτουν βασικές ανάγκες τους και δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Η τελική συνεννόηση θα γίνεται απευθείας μεταξύ των ενδιαφερόμενων ενώ θα ζητείται και ενημέρωση των διαχειριστών της σελίδας κατά την ολοκλήρωση. Τα στοιχεία σας δεν θα κοινοποιηθούν και θα είναι μόνο στην διάθεση του διαχειριστή των αιτημάτων, ο οποίος έχει την ευθύνη να διαγράψει κάθε εγγραφή με την λήξη της όλης διαδικασίας. Τα αιτήματα θα μπορούν να αναρτώνται στον τοίχο της ομάδας ή να αποστέλλονται με προσωπικό μήνυμα στους διαχειριστές. Εννοείται πως όλη η προσπάθεια είναι εθελοντική και δεν υπάρχει κανενός είδους αμοιβή » αναφέρουν.

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εθελοντές από το Υπουργείο Υγείας

Από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας στήθηκε μία απλή φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εθελοντές η οποία διαθέσιμη από σήμερα το πρωί.  

Καθώς πολλοί θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά, αλλά δεν γνωρίζουν που να απευθυνθούν ή αντιμετωπίζουν δυσκολία να βρουν το κατάλληλο σημείο επικοινωνίας, η πλατφόρμα αυτή έρχεται να διαχειριστεί τα αιτήματα.  

Απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας. Επίσης μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί να προσφέρει σε αυτόν τον αγώνα παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει.  

Το κάλεσμα για εθελοντισμό:  

Αγαπητοί Συμπολίτες, Η υγειονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας λόγω του ιού Covid-19, είναι πρωτόγνωρη και η εξέλιξη της αναμένεται ραγδαία. Η προσφορά όλων μας είναι απαραίτητη ώστε να αντιμετωπισθούν οι δυσανάλογες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Η στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας και των επαγγελματιών του είναι απαραίτητη με όποιες δυνάμεις μπορεί ο καθένας μας.  

Στην προσπάθεια αυτή το Υπουργείο Υγείας ενισχύει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με κάθε τρόπο τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Καθώς όμως η πανδημία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς κρίθηκε αναγκαία η παροχή υπηρεσιών υγείας στις δομές υγείας της χώρας μας κι από εθελοντές.  

Εθελοντικό πρόγραμμα  

Το παρόν εθελοντικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας. Επίσης μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί να προσφέρει σε αυτόν τον αγώνα παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει.  

Οι εθελοντές ανάλογα με τα προσόντα τους δύναται να υποστηρίζουν τις δομές υγείας της χώρας με σκοπό την κάλυψη των αναγκών που ανακύπτουν. Θα παρέχουν συγκεκριμένο έργο και θα έχουν συνεργασία με το ήδη υπηρετούν προσωπικό.  

 
Δήλωση Συμμετοχής  

Οι εθελοντές θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη σχετική φόρμα καταγραφής εδώ. Οι αιτήσεις των εθελοντών θα καταχωρούνται ανά Υγειονομική Περιφέρεια σύμφωνα με τη δήλωση προτίμησης που θα συμπληρώνουν στο σχετικό πεδίο. Εν συνεχεία θα υπάρξει κατανομή από τις Υγειονομικές Περιφέρειες ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν στις δομές υγείας της περιοχής ευθύνης τους.   Επιλογή εθελοντών   Ο Υπεύθυνος Διαχείρισης Εθελοντών της κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας καλεί σε συνέντευξη τους εθελοντές. Στην επιλογή των εθελοντών συνεκτιμάται η εργασιακή εμπειρία, οι δεξιότητες του κάθε εθελοντή και το εν γένει ενδιαφέρον του για να εργαστεί σε συγκεκριμένα πεδία που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που έχουν ανακύψει. 

 Έναρξη εργασίας εθελοντών  

Οι εθελοντές που θα επιλεγούν ανάλογα της θέσης και των καθηκόντων που θα ορισθούν να αναλάβουν, θα λάβουν ταχύρρυθμη εκπαίδευση από τον υπεύθυνο διεύθυνσης/υπηρεσίας (πχ ιατρικής- νοσηλευτικής- διοικητικής- τεχνικής υπηρεσίας, κ.ά) και θα ξεκινήσουν άμεσα να εργάζονται.  

Χρήσιμες Επισημάνσεις

Πριν συμπληρώσετε την αίτηση, σας ενημερώνουμε πως στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID-19 περιλαμβάνονται:

 Άτομα άνω των 70 ετών

Άτομα με βαριά καρδιοπάθεια

 Άτομα με βαριά πνευμονοπάθεια

Άτομα με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη

Καρκινοπαθείς υπό ενεργό χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία Μεταμοσχευμένοι που λαμβάνουν δύο ή περισσότερα ανασοκατασταλτικά φάρμακα .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις