Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Έτοιμοι σε περίπτωση κηδείας Πατρινού από κορωνοϊό, να λάβουμε τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα"

"Έτοιμοι σε περίπτωση κηδείας Πατρι...

Από την πανδημία του κορωνοϊού και τα αυστηρά μέτρα όπως τη μη τέλεση μνημοσύνων στους ναούς, έχουν πληγεί και τα γραφεία τελετών

Σημαντικό είναι το πλήγμα που δέχονται και οι επιχειρήσεις (γραφεία τελετών και μνημοσύνων) και ιδίως τα γραφεία που αναλαμβάνουν μόνο μνημόσυνα από τα αυστηρά μέτρα που ελήφθησαν από την πολιτεία και τον ΕΟΔΥ για την μη περαιτέρω διασπορά στην κοινότητα του επικίνδυνου και μεταδοτικού κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα νέα αυτά μέτρα που είναι ήδη σε εφαρμογή από την περασμένη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και επιτάσσουν στις κηδείες να παρίστανται μέχρι 10 άτομα, τα μνημόσυνα πρέπει να τελούνται στα μνημεία στα νεκροταφεία και όχι στους ιερούς ναούς όπου πλέον ως γνωστόν δεν τελούνται πλέον και ιερές ακολουθίες.

Μιλώντας στο thebest.gr ο Νίκος Τσανταρλιώτης του ομώνυμου γραφείου τελετών της Πάτρας, μας είπε πως είναι απαραίτητο να ενταχθούν στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πρωτοφανή κρίση που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού και τα γραφεία τελετών και δη όποια τελούν αποκλειστικά μνημόσυνα και αντίστοιχες τελετές.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο στο μέλλον, κηδείας συμπολίτη που έπασχε από κορωνοϊό, αναμένεται όπως μας είπε ο κ. Τσανταρλιώτης, να δούμε αντίστοιχες εικόνες με αυτές από την κηδεία του εκπαιδευτικού στην Αμαλιάδα που ήταν στο πούλμαν των εκδρομέων στους Αγίους Τόπους. Στην κηδεία του 67χρονου Μανώλη Αγιομυργιαννάκη το περασμένο Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 το πρωί, οι υπάλληλοι του εκεί γραφείου τελετών είχαν λάβει όλα τα προστατευτικά μέτρα, όπως τις ειδικές, λευκές ολόσωμες φόρμες, μάσκες και γυαλιά.

«Αν υπάρξει παρόμοια περίπτωση, είμαστε έτοιμοι στο πλαίσιο της προστασίας των εργαζομένων και της δημόσιας υγείας και των συγγενών, να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στην κηδεία συνανθρώπου μας που θα έχει καταλήξει από κορωνοϊό», είπε ο κ. Τσανταρλιώτης στο thebest.gr.

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις