Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σωτήρης Τσιόδρας: 8.000 με 10.000 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Σωτήρης Τσιόδρας: 8.000 με 10.000 τα κρο...

Τι ανάφερε στην καθημερινή ενημέρωση ο καθηγητής

71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών. Έτσι τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 695.

114 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εκ των οποίων 35 διασωληνωμένοι. Οι νοσούντες νοσηλεύονται σε 28 περιφερειακές ενότητες, με τα περισσότερα από αυτά στην Αττική.

Το 56% είναι άντρες, με τις ηλικίες από 18-64 ετών να αντιπροσωπεύουν το 75% των περιπτώσεων. Άνω των 65 ετών είναι το 21%.

Από τους 17 νεκρούς, οι 14 είναι άντρες και οι τρεις γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 76 έτη. 29 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

Όπως εκτίμησε ο καθηγητής αυτή την περίοδο υπάρχουν στην Ελλάδα 8.000 με 10.000 κρούσματα κορωνοϊού.

«Για κάθε συμπτωματικό, υπάρχει τουλάχιστον ένας ασυμπτωματικός ή με ελαφρά συμπτώματα. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα δεν πρέπει να χαλαρώσουν. Αν γίνει αυτό, η μετάδοση θα αυξηθεί με μαθηματική ακρίβεια», προειδοποίησε ο καθηγητής. «Μια τέτοια πανδημία δεν υποχωρεί από μόνη της. Δύο επιλογές υπάρχουν. Είτε τα αυστηρά μέτρα, ή ένα υπερφορτωμένο σύστημα υγείας, που είναι αδύνατο να ανταποκριθεί. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να επιβαρυνθεί όσο το δυνατόν λιγότερο το Σύστημα Υγείας της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

Κοινωνική ευθύνη, αλληλεγγύη και πατριωτισμό ζήτησε από τους πολίτες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσιάζοντας το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην αύξηση των κλινών ΜΕΘ και των απλών κλινών για την νοσηλεία ασθενών με Covid 19, στα νοσοκομεία που έχουν ορισθεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας σε ολόκληρη την χώρα και στις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία με την Επίτροπο Υγείας της ΕΕ και τον ΠΟΥ και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έδωσε τεράστια μάχη για να εξασφαλίσει ιατροφαρμακευτικό υλικό και μέσα ατομικής προστασίας και ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης τόσο την Κίνα που απέστειλε υλικό όσο και τους υπόλοιπους δωρητές

Κάλεσε τέλος τους πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά διοικητική τεχνική και όποια άλλη υποστήριξη είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις