Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η ταινία που πριν μία 10ετία περιέγραψε όσα ζει σήμερα ο πλανήτης με τον κορωναϊό

Η ταινία που πριν μία 10ετία περιέγραψε ...

Πρόκειται για την ταινία Contagion

Μια ταινία που κυκλοφόρησε πριν αρκετά χρόνια περιγράφει όσα βιώνει σήμερα ο πλανήτης με την εξάπλωση του κορωναϊού.

Πρόκειται για την ταινία Contagion του Στίβεν Σόντεμπργκ. Η ταινία είχε κυκλοφορήσει στο σινεμά, το 2011. Δηλαδή, πριν περίπου από μία δεκαετία κσι είχε ως θέμα την εξάπλωση ενός θανατηφόρου ιού σε παγκόσμια κλίμακα.

Και μπορεί τότε να μην είχε σπάσει ταμεία όμως, σήμερα κάποιοι λένε πως προέβλεπε το μέλλον.

Τι προέβλεπε, η ταινία, για το μέλλον

Ούτε λίγο ούτε πολύ, το «Contagion» μοιάζει να μιλάει για την ιστορία της εξάπλωσης του κορωναϊού. Μάλιστα με ορισμένες ανατριχιαστικές ομοιότητες αναφορικά με κάποιες λεπτομέρειες. Τόσο στην ταινία όσο και στην πραγματικότητα, ο ιός προήλθε από την Κίνα και εξαπλώθηκε μέσω πτηνών.

Πρόκειται με άλλα λόγια για μια τυπική περίπτωση αντιγραφής της τέχνης από την ζωή. Όμως, με όρους εξαιρετικά τρομακτικών συμπτώσεων. Φυσικά, ο κορωναϊός δεν έχει μετουσιωθεί σε μια ασθένεια με τόσο δολοφονικά και απειλητικά χαρακτηριστικά για όλη την ανθρωπότητα.

Μάλιστα, αν δει κανείς τον σοκαριστικό τρόπο που μέσω του φιλμικού ιού του «Contagion», πεθαίνει η Γκουίνεθ Πάλτροου θα αντιληφθεί πως για την ώρα πράγματι, τα πράγματα δεν είναι ακόμα σε τόσο ακραία κατάσταση. Αυτό βέβαια, δεν αναιρεί πως η επαναφορά του «Contagion» στις δημοφιλέστερες ταινίες των ημερών. Μάλιστα, έχει προκαλέσει ένα μίνι πανικό.

Συγκρίνωντας την ταινία με την πραγματικότητα

Όταν ένας μολυσματικός ιός προκαλεί παγκόσμια φονική πανδημία, διάφοροι φορείς υγείας προσπαθούν να τη σταματήσουν και να βρουν το εμβόλιο, ενώ ο πανικός και τα θύματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

«Σημαντικό κομμάτι της ιστορίας είναι ότι η πληροφορία εξαπλώνεται με παρόμοιο τρόπο με τον ιό: μεταδίδεται από τον ένα στον άλλο και μεταβάλλεται από στόμα σε στόμα όπως ακριβώς μεταλλάσσεται και ο ιός από οργανισμό σε οργανισμό. Αυτός ήταν ο στόχος μας σε όλη την ταινία, να χειριστούμε την πληροφορία ως μια σκυτάλη που περνάει από τη μία σκηνή στην άλλη.

Πρόκεvιται για ένα πραγματικά φονικό πρόβλημα, γιατί η παραπληροφόρηση μπορεί να σε σκοτώσει», δήλωσε με νόημα ο Σόντεμπεργκ μιλώντας για το ξαφνικό viral αναφορικά με την προ εννιά χρόνων ταινία του. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture