Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Οι ΗΠΑ κλείνουν τα σινεμά τους μετά από ένα ιστορικό χαμηλό εισπράξεων 22 ετών στο box office

Οι ΗΠΑ κλείνουν τα σινεμά τους μετά από ...

Είναι η 1η φορά στην ιστορία της Αμερικής όπου οι κινηματογράφοι κλείνουν για κάποιο λόγο εκτός από τις έκτακτες καιρικές συνθήκες

Οι δήμαρχοι της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες στις ΗΠΑ αποφάσισαν το κλείσιμο των κινηματογράφων και στις δύο μεγαλουπόλεις, που παρέμειναν ανοιχτοί μέχρι και την Κυριακή 15/3/2020, εφαρμόζοντας περιορισμούς στην απόσταση των θεατών και εφαρμόζοντας αυστηρά μέτρα υγιεινής για τους θεατές και τους εργαζόμενους σε αυτούς.

Η απόφαση ήρθε ως αποτέλεσμα και της γενικής καραντίνας στην οποία μπαίνουν και οι δύο πόλεις, όπου έχουν κλείσει ήδη όλα τα καταστήματα, εστιατόρια, θέατρα και χώροι ψυχαγωγίας, αλλά φυσικά και του ιστορικού χαμηλού που άγγιξε το Αμερικάνικο box office (το χαμηλότερο εδώ και 22 χρόνια, αποτέλεσμα όχι μόνο των περιορισμένων εισιτηρίων που κόπηκαν λόγων των μέτρων αλλά και του κόσμου που προτίμησε να μείνει στην ασφάλεια του σπιτιού του).

Ιστορικό χαμηλό που έτσι κι αλλιώς ήρθε να συναντήσει τις αναβολές εξόδου μεγάλων κυκλοφοριών όπως η «Mulan» της Disney, το «No Time to Die» και το «A Quiet Place 2 – Ένα Ήσυχο Μέρος 2».

Ήδη να προσθέσουμε πως αναβλήθηκαν όλες οι πρεμιέρες νέων ταινιών έως 10 Απριλίου 2020 και μέχρι νεωτέρας.

Στους κινηματογράφους παιζόταν κατά κύριο λόγο το παιδικό ψηφιακό ανιμέισον φιλμ «Φύγαμε» της Pixar, το «Bloodshot» με τον Βιν Ντίζελ και το πολυσυζητημένο θρίλερ «The Hunt» ενώ συνεχίζεται το «The Invisible man» με την Ελίζαμπεθ Μος. Το αξιοσημείωτο ήταν πως οι ταινίες που συνεχίζονται όπως το «Φύγαμε» είδαν μία πρωτοφανή μείωση των εισπράξεων της σε σχέση με το προηγούμενο σαββατοκύριακο που έφτασε και το 73%. Το τριήμερο 13-15/3 στις ΗΠΑ δοκίμασαν και την αντοχή τους μερικές ανεξάρτητες ταινίες όπως το εξαιρετικό «Never Rarely Sometimes Always» της Ελάιζα Χίτμαν που βραβεύθηκε πριν λίγες εβδομάδες στην 70η Berlinale.

To "Φύγαμε" ήρθε μεν 1ο για 2ο σαββατοκύριακο αλλά με εισπράξεις 10,5 εκατ. δολάρια φτάνοντας συνολικά σε 10 μέρες προβολής τα 60,2 εκατ. δολάρια.

Τις επόμενες ημέρες όπως αναφέρει το flix.gr, αναμένεται ολικό κλείσιμο των κινηματογράφων σε όλη την Αμερική, αλλά και στις χώρες που αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν (όπως η Γαλλία), εκτός φυσικά της Αγγλίας που δοκιμάζει μια εντελώς άλλη πολιτική κατά της πανδημίας, η οποία δεν περιλαμβάνει κλείσιμο των δημόσιων χώρων.

Αυτή θα είναι η 1η φορά στην ιστορία της Αμερικής όπου οι κινηματογράφοι κλείνουν για κάποιο λόγο εκτός από τις έκτακτες καιρικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture