Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οδηγός λεωφορείου από Ηλεία: Η επιστροφή από τους Αγίους Τόπους ήταν κόλαση - Σωριάστηκαν μέσα στο λεωφορείο

Οδηγός λεωφορείου από Ηλεία: Η επιστροφή...

Τι αναφέρει ο οδηγός του λεωφορείου που παρέλαβε τους συμμετέχοντες στην εκδρομή

Λεπτομέρειες για το ταξίδι στους Άγιους Τόπους από το οποίο είχαμε και τα περισσότερα μαζικά κρούσματα του ιού στην Ελλάδα, αλλά και τον πρώτο νεκρό, αποκάλυψε μιλώντας στο “Πρώτο Θέμα”, ο οδηγός του λεωφορείου και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πηνειού κ. Αλέξης Τσαουσάκης.

Ο κ. Τσαουσάκης αναφέρει στο ρεπορτάζ πως ξεκινώντας από την Ηλεία για τα Σπάτα για να παραλάβει το γκρουπ, αντίκρισε μία εντελώς διαφορετική εικόνα με αυτή που περιέγραψε ο διοργανωτής του ταξιδιού. Ο οδηγός όντας ενημερωμένος για τις εξελίξεις που αφορούν στην εξάπλωση της επιδημίας φτάνοντας στο αεροδρόμιο φρόντισε να πάρει τα μέτρα του.

 Όταν υποδέχτηκε τους εκδρομείς φορούσε μάσκα προστασίας και γάντια τα οποία δεν αποχωρίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Συγκεκριμένα είπε:

«Στις 28/2 στις 22.30 παρέλαβα το γκρουπ από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Οι ταξιδιώτες ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένοι από ένα τόσο απαιτητικό ταξίδι και κάποιοι εμφανώς άρρωστοι. Ήδη είχε ξεσπάσει η επιδημία του ιού και πολλοί από αυτούς μάλιστα  διερωτήθηκαν γιατί με όλα αυτά που ακούγονται δεν έλεγξε κάνεις τους αρρώστους στο αεροδρόμιο, είτε στο Ισραήλ είτε στην Ελλάδα. Μάλιστα κάποιοι πήραν τους γιατρούς τους τηλέφωνο αμέσως μετά την άφιξή τους στη χώρα μας και τους ενημέρωσαν για τα συμπτώματα».

Ο οδηγός εκτιμώντας την κατάσταση από αυτά που έβλεπε μπροστά του ανησύχησε. Αυθόρμητα άνοιξε το παράθυρό του και έβαλε σε λειτουργία τον ανεμιστήρα. Τρόμαξε στο ενδεχόμενο να κολλήσει κάποια ίωση όμως σε καμία περίπτωση δεν φαντάστηκε ότι μπορεί οι επιβάτες του να έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Άλλωστε τη δεδομένη χρονική στιγμή το Ισραήλ δεν βρισκόταν στη λίστα με τις επικίνδυνες ζώνες εκεί δηλαδή όπου έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με την εξάπλωση της επιδημίας. Επιπλέον τα άτομα που συμμετέχουν σε τέτοιους είδους ταξίδια ακολουθούν βαρύ πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει αρκετές και κουράστηκες ξεναγήσεις που συνδυάζονται με νηστεία, οπότε υπέθεσε ότι είχαν ταλαιπωρηθεί από το ταξίδι.

 Όταν όμως έφτασαν στην Κόρινθο η εικόνα χειροτέρευσε. Ένας επιβάτης ανέφερε ότι δεν αισθανόταν καλά και ξαφνικά σωριάστηκε λιπόθυμος μέσα στο λεωφορείο. Ο οδηγός έτρεξε να τον βοηθήσει και τον συνέφερε ρίχνοντας του νερό. Στην προγραμματισμένη στάση στην Ακράτα τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο.

 Όσοι κατάφεραν να βγουν από το λεωφορείο εξυπηρετήθηκαν σε παρακείμενο καφέ-εστιατόριο επί της Εθνικής οδού, όμως οι περισσότεροι δεν είχαν καν τη δύναμη να κουνηθούν από τα καθίσματά τους.

Σύμφωνα με τον οδηγό του λεωφορείου Αλέξη Τσαουσάκη ακόμα και όταν κάποιοι πήγαν στο νοσοκομείο μεσολάβησαν αρκετές ημέρες έως ότου αποκαλυφθεί ότι υπάρχει κρούσμα του ιού. «Άρα όσοι δεν είχαν ιδιαίτερα συμπτώματα συνέχισαν μετά το πέρας της εκδρομής κανονικά τη ζωή τους» λέει, για να προσθέσει, «όταν μετά την εμφάνιση του πρώτου ασθενούς ενημερωθήκαμε για τις εξελίξεις μπήκα εγώ και η οικογένειά μου μιας και ήδη είχα έρθει σε επαφή μαζί τους σε αυστηρή καραντίνα, χωρίς να έχουμε κάποιο σύμπτωμα της ασθένειας. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και μετά από 14 ημέρες είμαι υγιέστατος, καθώς και τα άλλα μέλη της οικογένειάς μου».

Ο οδηγός του λεωφορείου με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δικούς του ανθρώπους και τους συμπολίτες του τήρησε κατά γράμμα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και μάλιστα ενημέρωσε ότι δεν θα έχει καμία απολύτως επαφή με οποιονδήποτε. «Ακόμα και τα τσιγάρα μου τα έβαζαν στο ασανσέρ και τα παραλάμβανα με γάντια προστασίας και μάσκα» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις