Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έτοιμος ο 2ος όροφος του "Αγίου Ανδρέα" για την νοσηλεία κρουσμάτων κορωνοϊού

Έτοιμος ο 2ος όροφος του "Αγίου Ανδ...

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος μιλώντας στο thebest.gr ανέφερε πως εφαρμόζεται το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης και του ΕΟΔΥ

Έτοιμος ο χώρος στον 2ο όροφο του Νοσοκομείου της Πάτρας "Ο Άγιος Ανδρέας", που βρίσκεται πάνω από τα ΤΕΠ, για να υποδεχθεί, εφόσον χρειαστεί, πιθανά ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού για νοσηλεία.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Ηλίας Θεοδωρόπουλος, το νοσοκομείο εφαρμόζει το επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ και δημιουργείται χώρος νοσηλείας εφόσον χρειαστεί. Ήδη ο χώρος είναι έτοιμος, άδειασε από νοσηλευόμενους μιας και στον 2ο όροφο λειτουργούσαν η κλινική της πλαστικής χειρουργικής, η ορθοπεδική και η ουρολογική που μεταφέρονται πλέον στο πολυόροφο κτίριο που ανακατασκευάστηκε.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος, έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες με ειδικά φίλτρα αέρα και όλα τα προστατευτικά μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η μη διασπορά της νόσου σε περίπτωση νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό.

Να προσθέσουμε πως και το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» παίρνει δείγματα ασθενών και τα στέλνει στη συνέχεια στο ειδικό εργαστήριο ελέγχου που ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο που είναι και το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στην περιοχή. Η απόφαση αυτή προφανώς πάρθηκε ως ένα δραστικό μέτρο στην περίπτωση περαιτέρω αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή και στην περίπτωση που γεμίσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα και στο πρώην Νοσοκομείο Θώρακος έχουν προχωρήσει και ολοκληρωθεί οι εργασίες διαμόρφωσης αλλά όπως μας διευκρίνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος μιας και δεν είναι λειτουργικό νοσοκομείο όπως είναι το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ο σχεδιασμός είναι για το Θώρακος να χρησιμοποιηθεί ως χώρος όχι νοσηλείας αλλά φιλοξενίας σε περίπτωση καραντίνας.  

Κείμενο - ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις