Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Μαξίμου ο Νεκτάριος Φαρμάκης για τον κορωνοϊό

Στο Μαξίμου ο Νεκτάριος Φαρμάκης για τον κορωνοϊό

Όπως είπε ο Ν. Φαρμάκης, «ύψιστο το διακύβευμα προστασίας της δημόσιας υγείας»

«Στις μεγαλύτερες και εν εξελίξει κρίσεις, η αξία βρίσκεται στη διαρκή ετοιμότητα, στην προσπάθεια για το καλύτερο και κυρίως, στην ενότητα όλων των δυνάμεων» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στη διάρκεια της σύσκεψη που συγκάλεσε την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους Περιφερειάρχες της χώρας.

Στη σύσκεψη τέθηκε το ζήτημα της επιδημίας του κορωνοϊού, τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της και ο συντονισμός όλων των αρμόδιων φορέων ενώ έγινε επισκόπηση της κατάστασης που επικρατεί σε κάθε Περιφέρεια.

Ο κ. Φαρμάκης, ως Περιφερειάρχης της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας που πρώτη βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλαπλά κρούσματα, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και στην άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των τοπικών φορέων, αλλά και με τις αρμόδιες αρχές, όπως το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Μάλιστα ο κ. Φαρμάκης όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, υπογράμμισε ότι χάρη στις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν και στον καλό συντονισμό σε τοπικό επίπεδο, η επιδημία αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία, κάτι που αντανακλά και στο σύνολο της κοινωνίας, η οποία ναι μεν ανησυχεί και λαμβάνει τα μέτρα αυτοπροστασίας που προτείνουν οι ειδικοί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει δείξει συμπτώματα πανικού.  

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια έχει λειτουργήσει άμεσα και συντονισμένα, έχοντας ήδη ξεδιπλώσει μία μεγάλη «ατζέντα» ενημερωτικών και συντονιστικών συσκέψεων, αλλά και δράσεων ενημέρωσης του συνόλου των πολιτών για τα μέτρα προφύλαξης, με βασικό στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στις διαρκείς και αλλεπάλληλες συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί με τους εκπροσώπους των δήμων, των υγειονομικών αρχών, των παραγωγικών φορέων και των επαγγελματικών κλάδων, στην ενημερωτική καμπάνια που έχει ξεκινήσει μέσω διανομής φυλλαδίων αλλά και του διαδικτύου, καθώς επίσης στην πρόταση που έχει κατατεθεί ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και οι κινητές μονάδες αιμοδοσίας της Περιφέρειας, ώστε ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό να μπορεί να λαμβάνει δείγματα από ύποπτα κρούσματα, ακόμα και εκτός νοσοκομείου.

Όπως τόνισε ο κ. Φαρμάκης, οι άοκνες και διαρκείς προσπάθειες του συνόλου των τοπικών φορέων, με μεγάλους πρωταγωνιστές το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της περιοχής, φαίνεται πως έχουν φέρει θετικά αποτελέσματα, ενώ πολύ σημαντική για την ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Ελλάδας θα είναι και η λειτουργία εργαστηρίου αναφοράς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, κάτι το οποίο φαίνεται πως είναι ζήτημα ωρών να γίνει πράξη, μετά από συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών, της 6ης ΥΠΕ και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

«Είναι βέβαιο πως η επιδημία του νέου κορωνοϊού αποτελεί μία ισχυρή δοκιμασία, στην οποία οφείλουμε να ανταποκριθούμε με ενότητα και ψυχραιμία. Η πίεση είναι μεγάλη. Όμως το διακύβευμα της προστασίας της δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, είναι ύψιστο. Αξίζει κάθε προσπάθεια και κάθε κόπο. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι η χώρα μας και η κοινωνία μας να κερδίσει και αυτή τη μάχη…» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Στη σύσκεψη, εκτός του Πρωθυπουργού και των Περιφερειαρχών, συμμετείχαν οι Υπουργοί: Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Ακόμα, οι Υφυπουργοί: Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος και παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος ενώ συμμετείχαν και ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας που καθημερινά ενημερώνει τα Μέσα ενημέρωσης και τον κόσμο για την εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις