Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Επικοινωνία Επιμελητήριου Αχαΐας με Σταϊκούρα για τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης

Κορωνοϊός: Επικοινωνία Επιμελητήριου Αχα...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Οι επιχειρηματίες της Πάτρας ζητούν μέτρα για όλους

Ευρεία σύσκεψη είναι σε εξέλιξη σήμερα το πρωϊ στο Επιμελητήριο Αχαϊας, για την αντιμετώπιση της κατάστασης, μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τα οποία και προκάλεσαν την δυσφορία των επιχειρηματιών. Κι αυτό γιατί ο 3ος πυλώνας της δέσμης μέτρων της Κυβέρνησης - έτσι όπως ανακοινώθηκαν την Δευτέρα από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα- δεν περιλαμβάνει παρά ελάχιστες επιχειρηματικές δράσεις οι οποίες έπαψαν μετά από κυβερνητική εντολή και για διάστημα άνω των 10 ημερών.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου λαμβάνονται αποφάσεις από τους φορείς για τον τρόπο αντίδρασης και διεκδίκησης νέας δέσμης μέτρων ελάφρυνσης, καθώς αυτά που ανακοινώθηκαν, λόγω του πλήγματος που δέχθηκε η αγορά από την εξάπλωση του κορονοϊού, άφησαν εκτός "νυμφώνος" την πλειψηφία του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της Αχαϊας. 

Σύσκεψη στο επιμελητήριο Αχαΐας για τον κορωνοϊό

Η κατεύθυνση στην οποίοι όλοι συμφωνούν, είναι να συνταχθεί άμεσα μελέτη η οποία να καταγράφει με κωδικούς ΑΦΜ των επιχειρήσεων, των κύκλο εργασιών τους το πρηγούμενο διάστημα, ώστε αυτό να συγκριθεί με την παρούσα κατάσταση ύφεσης λόγω κορονοϊού και να στοιχειοθετηθεί η αναγκαιότητα για υπαγωγή στις ανακουφιστικές διατάξεις.

Για τον λόγο αυτό εμπλέκεται και το οικονομικό επιμελητήριο, ο πρόεδρος του οποίου δήλωσε πως θα συνεργαστεί σε κάθε επίπεδο με τους επιχειρηματίες, ώστε άμεσα να γίνει καταγραφή και να συνταχθεί η σχετική μελέτη. Παράλληλα αναφέρθηκε πως ενδεχομένως πρέπει να αναφερθεί και η καρναβαλική περίοδος ως σημείο αναφοράς που θα καταδείξει την διαφορά στα οικονομικά δεδομένα.

Εξάλλου έγινε και επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρα, μέσω ανοικτής ακροάσης. Ο κ. Σταικούρας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων πως η λήψη οποιονδήποτε νέων μέτρων, θα γίνει μετά από τις εκτιμήσεις των επιστημόνων για την εξέλιξη του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις