Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Δύσκολα τα πράγματα για τους Πατρινούς σινεφίλ: Χωρίς ταινίες έως τουλάχιστον τις 20 Μαρτίου 2020

Δύσκολα τα πράγματα για τους Πατρινούς σ...

Η κίνηση έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό στη Βέσο Μάρε λόγω της αναστολής λειτουργίας του πολυκινηματογράφου Odeon Veso Mare

Οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού στην Αχαΐα και δη στην Πάτρα που αποφασίστηκαν από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσουν και οι κινηματογραφικές αίθουσες έως τουλάχιστον την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020. Αυτό σημαίνει πως πλέον για τις επόμενες μέρες οι Πατρινοί σινεφίλ αλλά και στο γειτονικό Αίγιο όπου υπάρχει ο Δημοτικός Κινηματογράφος Απόλλων, δεν μπορούν να πάνε σινεμά και να απολαύσουν μία ταινία. Στα Odeon Veso Mare, τα πάντα είναι κλειστά και έχει χαθεί η ζωντάνια και πολυκοσμία που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα. Μιλώντας στο thebest.gr ο Αλέξης Μπιτούνης διευθυντής των Odeon Veso Mare, μας είπε πως είναι κλειστοί από την περασμένη Πέμπτη 5/3, πως τηρούν στάση αναμονής για ότι νεότερο προκύψει και αποφασιστεί ενώ πρόσθεσε πως λόγω των μέτρων χάθηκε η ζωντάνια και η κίνηση που υπήρχε κι αυτό έχει επηρεάσει σ’ ένα βαθμό και τις άλλες επιχειρήσεις που λειτουργούν στη Βέσο Μάρε. «Κάποιοι έρχονταν πέρα από το να δουν μία ταινία και για να καθίσουν στο φουαγιέ του πολυκινηματογράφου Odeon Veso Mare ή μετά πήγαιναν και για ένα ποτό ή μπύρα δίπλα στο Libido ή στο ισόγειο», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως λόγω και του βροχερού καιρού την Κυριακή η κίνηση ήταν μειωμένη.

Την ίδια ώρα υπάρχει και η αγωνία των υπαλλήλων για το τι θα γίνει και με τις πληρωμές τους. Το αισιόδοξο είναι πως το μεσημέρι της Δευτέρας 9/3 ανακοινώθηκε από το Υπουργείο δέσμη μέτρων ανακούφισης για τις επιχειρήσεις στις πληττόμενες λόγω κορωνοϊού περιοχές όπως η Αχαΐα ενώ αναμένεται να υπάρξει και ρύθμιση – διευκρίνιση έως το τέλος του μήνα και για τους εργαζόμενους στην περιοχή.

Κλειστό είναι και το Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη που λειτουργεί η μία αίθουσα του ως θέατρο και χώρος εκδηλώσεων ενώ η 2η αίθουσα του ως αμιγώς κινηματογραφική. Κι εδώ ο προβληματισμός είναι μεγάλος καθώς είχαν κανονιστεί προβολές ταινιών όπως το νέο φιλμ «Ο Δρόμος της επιστροφής» με τον Μπεν Άφλεκ ενώ είχαν ανακοινωθεί και θεατρικές παραστάσεις που αναβλήθηκαν όπως ο «Ράφτης Κυριών» με τον Γιάννη Μπέζο.

Αξίζει να προσθέσουμε πως στα Odeon Veso Mare είχαν προγραμματιστεί για προβολή από την Πέμπτη 5/3 τουλάχιστον 4 νέες ταινίες, η μία παιδική, το «Φύγαμε» της Ντίσνει και Pixar αλλά και το «The Invisible man» του Λι Γουανέλ με την Ελίζαμπεθ Μος που δυστυχώς τώρα λόγω της αναστολής λειτουργίας δεν έχει τη δυνατότητα να τις δει το Πατρινό σινεφίλ κοινό.

Προβληματισμένοι είναι και αρκετοί γονείς που συνήθιζαν το σαββατοκύριακο να πηγαίνουν τα παιδιά τους να δουν κάποιο παιδικό φιλμ ενώ και η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας ανέστειλε αναγκαστικά τη λειτουργία της (οι προβολές της φιλοξενούνται τις Δευτέρες στα Odeon Veso Mare). Όπως ανέφερε στο thebest.gr η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας Ελένη Δάσιου, της στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης πολλά μέλη και πως αγωνιούν τι θα γίνει καθώς και ότι τους λείπουν οι προβολές. Και η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας θα αναμένει τις εξελίξεις γύρω από το κρίσιμο θέμα του κορωνοϊού και αναλόγως θα πράξει.

Να θυμίσουμε πως από τον φετινό β’ κύκλο έγιναν 7 προβολές το προηγούμενο διάστημα έως και την Καθαρά Δευτέρα 2/3 ενώ ματαιώθηκαν οι προβολές της 9ης και της 16ης Μαρτίου 2020. Συνολικά απομένουν άλλες 6 ταινίες (προβολές) με το χειρότερο σενάριο αν εξελιχθούν άσχημα τα πράγματα, να μην προβληθεί καμία από τις ταινίες που έχουν προγραμματιστεί έως 13/4. Αναλόγως θα υπάρξουν και αποφάσεις από τη Λέσχη όπως η έκπτωση στις κάρτες προβολών.

Κείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture