Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οικονομικό πλήγμα στα ταξιδιωτικά γραφεία της Αχαΐας λόγω κορωνοϊού

Οικονομικό πλήγμα στα ταξιδιωτικά γραφεί...

Ακυρώνονται κοντά 40 εκδρομές γυμνασίων και λυκείων της Δευτεροβάθμιας ενώ και ο κόσμος ακυρώνει εκδρομές καθώς φοβάται

Σοβαρό πλήγμα που για την Αχαΐα ανέρχεται κοντά στα 200.000 ευρώ προξενεί στα ταξιδιωτικά – τουριστικά γραφεία που οργανώνουν εκδρομές, η ρητή απαγόρευση – αναστολή λειτουργίας από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας που παρατείνεται για τις επόμενες 2 εβδομάδες λόγω της εξάπλωσης του επικίνδυνου και μεταδοτικού κορωναϊού.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον Χρήστο Καβαλλιεράτο, και όπως μας είπε μετά το νέο μέτρο της απαγόρευσης των εκδρομών από και προς την Πάτρα και την Αχαΐα, ακυρώνονται πολλές προγραμματισμένες εκδρομές όπως για παράδειγμα μονοήμερες για Χαιρετισμούς που δεν πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 ή για θέατρα στην Αθήνα.

«Είχαμε τις τελευταίες μέρες από την Τετάρτη που ξεκίνησε η απαγόρευση πολλές ακυρώσεις από πελάτες μας καθώς ο κόσμος έχει φοβηθεί σκεπτόμενος μην βήξει κάποιος μέσα στο πούλμαν. Μην ξεχνάτε πως στις εκδρομές των γραφείων μας κατά κύριο λόγο έχουμε μεσήλικες και άνω επιβάτες και πολλοί έχουν πανικοβληθεί», ανέφερε ο κ. Καβαλλιεράτος προσθέτοντας πως το γραφείο του είχε για παράδειγμα κανονίσει για την Κυριακή 8/3 εκδρομή σε Γιάννενα-Μέτσοβο με αφορμή την Γιορτή της Γυναίκας που είχε συμμετοχή, την οποία αναγκάστηκε να ακυρώσει. «Η απαγόρευση μας έκοψε τα πόδια και εφόσον δεν μπορούμε για τις 2 αυτές εβδομάδες να πάμε ούτε στην Αθήνα, είναι πια σαν να είμαστε ως νομός σε καραντίνα», τόνισε στο thebest.gr ο κ. Καβαλλιεράτος.

Πλέον τα ταξιδιωτικά – εκδρομικά γραφεία  έχουν βγάλει πρόγραμμα για εκδρομές για μετά τις 22 Μαρτίου 2020 έχοντας βέβαια κατά νου το πώς θα κυλήσουν τα πράγματα και δεν θα χειροτερέψουν. Εκτός όμως από αυτές τις εκδρομές που «χάνονται», υπάρχει ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα κι αυτό αφορά στις σχολικές – περιβαλλοντικές εκδρομές (3ήμερες και 4ήμερες) που κι αυτές ματαιώνονται βάσει της οδηγίας απαγόρευσης. Η ζημιά που αφορά στις σχολικές εκδρομές είναι μεγάλη καθώς τα ταξιδιωτικά γραφεία είχαν συνολικά κλείσει περισσότερες από 40 εκδρομές για μαθητές της Α’ και Γ’ Γυμνασίου και της Α’ και Β’ Λυκείου σε προορισμούς όπως η Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα και τα Μετέωρα στη Θεσσαλία, η Κέρκυρα και περιοχές της Πελοποννήσου.

«Εμείς ως γραφείο είχαμε τουλάχιστον 5 τέτοιες εκδρομές που ακυρώνονται ενώ η εκτίμηση είναι ότι συνολικά το οικονομικό πλήγμα για τον κλάδο μας στο νομό φτάνει και ξεπερνά το ποσό των 200.000 ευρώ», μας είπε τέλος ο υπεύθυνος της Kavallieratos Tours ενώ ευχήθηκε το κακό να σταματήσει εδώ και να μην υπάρξουν άλλες άσχημες εξελίξεις.

Ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις