Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έρχεται 5 Μαρτίου στην Ελλάδα η περιβαλλοντικών αποχρώσεων ταινία "Σκοτεινά Νερά"

Έρχεται 5 Μαρτίου στην Ελλάδα η περιβαλλ...

Πρωταγωνιστεί ο συμπαθής ηθοποιός Μαρκ Ράφαλο και μαζί του ο Τιμ Ρόμπινς και η Ανν Χάθαγουει

Η ταινία “Σκοτεινά Νερά – Dark Waters”, σε σκηνοθεσία του 59χρονου Αμερικανού δημιουργού Todd Haynes κυκλοφορεί στις 5 Μαρτίου 2020 στις Ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες σε διανομή από την Spentzos Film και αναμένεται να την δούμε και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε.

Ο Τοντ Χέινς είχε πρωτοξεχωρίσει με το φιλμ «Poison» που είχε κάνει αίσθηση στο φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Σάντανς το 1991 ενώ το 2002 γύρισε το «Far from Heaven» που έφτασε και έως τα Όσκαρ. Το 2015 σκηνοθέτησε το «Carol» με τις Κέιτ Μπλάνσετ και Ρούνι Μάρα που προτάθηκαν για τα Όσκαρ α’ και β’ γυναικείου ρόλου αντίστοιχα.

Στο «Dark Waters» που έχει ήδη παιχθεί στις ΗΠΑ (οι έως τώρα εισπράξεις της ταινίας κυμαίνονται στα 13,6 εκατ. δολάρια) κεντρικός χαρακτήρας είναι ο Ρομπ, ένας μεγαλοδικηγόρος με ειδίκευση σε θέματα Περιβάλλοντος που εκπροσωπεί μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες. Η καριέρα του βρίσκεται στην καλύτερη φάση της όταν δύο αγρότες έρχονται σε επαφή μαζί του και ισχυρίζονται ότι ένα παράρτημα της εταιρίας DuPont αποβάλλει τοξικά απόβλητα στον τοπικό ποταμό με αποτέλεσμα την καταστροφή των γεωργικών εκτάσεων και τον θάνατο εκατοντάδων ζώων.

Με σκοπό να τους βοηθήσει και να ανακαλύψει την αλήθεια συντάσσει μια επιστολή διαμαρτυρίας που σηματοδοτεί την έναρξη μιας δεκαπενταετούς διαμάχης που θα θέσει σε δοκιμασία όχι μόνο την καριέρα του, αλλά και την υγεία του και τις οικογενειακές του σχέσεις.

Η νέα αυτή ταινία του ταλαντούχου και πάντα ανήσυχου Todd Haynes έχει έντονα περιβαλλοντικά μηνύματα και αιχμές.

Το σενάριο συνυπογράφουν ο Mario Correa και ο Matthew Michael Carnahan, σεναριογράφος και συμπαραγωγός του «Λέοντες αντί Αμνών» που είχε σκηνοθετήσει το 2007 ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Στο «Dark Waters» πρωταγωνιστούν ο 52χρονος ηθοποιός Mark Ruffalo, η τιμημένη με Όσκαρ Anne Hathaway, ο βραβευμένος με Όσκαρ β’ ανδρικού για το «Σκοτεινό ποτάμι» το 2003, Tim Robbins και οι Bill Pullman, Bill Camp, Victor Garber.

Διάρκεια: 126 λεπτά.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture