Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Μια αθυρόστομη, αποκριάτικη βραδιά στην «Αγορά»

Μια αθυρόστομη, αποκριάτικη βραδιά στην «Αγορά»

Με άξονα το βιβλίο του συμπολίτη Παναγιώτη Καρώνη "Πριάπεια και σατυρικά" που έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Το Δόντι

Μια αθυρόστομη βραδιά στο κλίμα της αποκριάς που θα περιλαμβάνει τα αποκαλούμενα «γαμοτράγουδα» καθώς και σατυρικά ποιήματα της ελληνικής λαϊκής παράδοσης διoργανώνει το «Δόντι» την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 στις 8 το βράδυ, στο θέατρο «Αγορά» στην οδό Καραϊσκάκη 147, στην Πάτρα. Ο συγγραφέας και ερευνητής Παναγιώτης Καρώνης μαζί με τη Νίκη Μανδανησιώτη θα διαβάσουν «Πριάπεια και σατυρικά» τραγούδια που έχουν συμπεριληφθεί στο ομώνυμο βιβλίο του Παναγιώτη Καρώνη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Το Δόντι» του Ανδρέα Τσιλίρα.

Το βιβλίο του Παναγιώτη Καρώνη «Πριάπεια και σατυρικά» εκδόθηκε το 2016 και είναι μια μοναδική συλλογή με Δημοτικά Γαμοτράγουδα απ’ όλη την Ελλάδα. Σε αυτή ανατυπώθηκαν όλα τα «Πριάπεια» του Μιχαήλ Λελέκου, που κυκλοφόρησαν το 1869 ως δεύτερο μέρος της «Δημοτικής Ανθολογίας» του, ενώ την έκδοση συμπληρώνουν τραγούδια από τη συλλογή «Αποκριάτικα» της Δόμνας Σαμίου και άλλα χαρακτηριστικά «γαμοτράγουδα? που σταχυολογήθηκαν από διάφορες συλλογές ή από προσωπικές καταγραφές του Π. Καρώνη.

Η βραδιά πάντως όπως διευκρινίζει το σχετικό δελτίο Τύπου, είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 18 ετών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture