Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο πατρινός καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ο πατρινός καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας σ...

Η καινοτόμα ιδέα που ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που θα γίνει στις 5 με 8 Μαρτίου, θα συμμετέχει ως ομιλητής ο πατρινός  καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας. Οι ομιλητές του φόρουμ αναμένεται να αναλύσουν τις θέσεις τους, τις προβλέψεις τους για την ελληνική οικονομία και να παρουσιάσουν τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε η Ελλάδα να γίνει πιο φιλική στις επενδύσεις και να προσελκύσει τα ξένα κεφάλαια.

Υπενθυμίζεται ότι με επικεφαλής τον πατρινό Δημήτρη Κουρέτα, από το 2018 το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εφαρμόζει μία καινοτόμα ιδέα.

Μετά από πολλά χρόνια, η ερευνητική ομάδα του είναι πλέον σε θέση να δείξει, με λίγο αίμα, τι αλλάζει στα γονίδια ενός ανθρώπου μετά από μία διατροφική παρέμβαση.

«Συζητώντας με το Πανεπιστήμιο, αποφασίσαμε ότι το καλύτερο θα ήταν να μιλήσουμε με μία εταιρεία που θα είναι ανεξάρτητη και απαλλαγμένη από τον περιορισμό που υπάρχει στο δημόσιο.
 
Πρόκειται για μια υπηρεσία εντελώς καινούργια και δείχνει το δρόμο για το τι καλό μπορεί να συμβεί όταν η πανεπιστημιακή γνώση συνδέεται με την πραγματική οικονομία» είχε εξηγήσει σε συνέντευξη του στο thebest.gr ο κ. Κουρέτας.

Η ομάδα προχώρησε στη δημιουργία μιας spin-off εταιρείας, για να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Απευθυνθήκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και αποφάσισαν από κοινού να δημιουργήσουν ουσιαστικά την πρώτη τέτοιου τύπου εταιρεία στο Ιδρυμα, τη Foodoxys (www.foodoxys.com).

Στη συνέχεια, βρήκαν σημαντική χρηματοδότηση, ύψους 250.000 ευρώ, από το επενδυτικό fund Unifund. Τις μετοχές της εταιρείας (στην οποία εργάζονται κιόλας) κατέχουν οι απόφοιτοι του τμήματος Βιοχημείας στη Λάρισα, Φώτης Τέκος, Νίκος Γκουτζουρέλας και Μαρία Κανάκη. Η δημιουργία της εταιρείας άλλαξε τη ζωή τους και συνέβαλε να μείνουν στη χώρα.

 

Εκπρόσωποι μεγάλων fund που διαχειρίζονται εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και έχουν τοποθετηθεί στην Ελλάδα θα συμμετάσχουν στο Φόρουμ για να συζητήσουν για επενδύσεις ως συμμετέχοντες σε πάνελ, αλλά και στο πλαίσιο των συζητήσεων και στρογγυλών τραπεζιών που διοργανώνονται κάθε χρόνο στους Δελφούς.

Οι διαχειριστές κεφαλαίων κορυφαίων fund όπως, για παράδειγμα, το oaktree, το macquire, η pimco, η intrum, η bain capital, η triodos, το threshold και η general catalyst θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με όλους τους αρμόδιους υπουργούς και τους εκπροσώπους των σχετικών θεσμών, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την EIB κ.ά. Το παρόν θα δώσουν επίσης όλες οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες, το Χρηματιστήριο και μεγάλα ονόματα, όπως η EOS, η EUROXX και η AXIA.

Το πρόγραμμα και το περιεχόμενο του Φόρουμ είναι αποτέλεσμα πολύμηνων διεργασιών σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς ως Συμβούλους Προγράμματος μεταξύ των οποίων η World Bank, η European Bank for Reconstruction and Development, η European Investment Bank, το Chatham House, το Wilson Center, το European Network of Political Foundations, το Global Federation of Competitiveness Councils, το Cass Business School, το Hellenic Observatory και το Imperial College London, ενώ διεθνείς οργανισμοί με παρουσία στην Ελλάδα που συνεργάστηκαν είναι: Association of Certified Fraud Examiners, CFA Institute, Endeavor, Entrepreneurs’ Organization, Hanns Seidel Foundation, European Commission-Representation in Greece, International Chamber of Commerce, και Konrad Adenauer Stiftung. Programming partners από την Ελλάδα είναι η Ακαδημία Αθηνών, το Athens Democracy Forum, το Deree – The American College, η διαΝΕΟσις, το ΔΙΚΤΥΟ, η ΕΑΣΕ, το Economia Publishing, το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ΕΝΑ, η ΕΣΤΙΑ Άγιος Νικόλαος, το Ίδρυμα Λασκαρίδη, ο ΣΦΕΕ, το ΙΔΙΣ, το MIT Enterprise Forum Greece και το YES Forum.

To Ίδρυμα Ωνάση από φέτος αποτελεί στρατηγικό σύμβουλο προγράμματος και εγκαινιάζεται συνεργασία με το Φόρουμ, στο πρόγραμμα φιλοξενίας φοιτητών Delphi Fellowship Program by Onassis Foundation.

Το Φόρουμ πραγματοποιείται με την ευγενική στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Δελφών και με την συνεργασία της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε).

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα, τα ονόματα των ομιλητών, καθώς και πληροφορίες για συμμετοχή στην ιστοσελίδα μας, www.delphiforum.gr 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις