Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οικογενειάρχες ακόμη και συνταξιούχοι έγιναν καταληψίες σχολείου, στην Πάτρα

Οικογενειάρχες ακόμη και συνταξιούχοι έγ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τι τους ανάγκασε να πιέσουν με αυτό τον τρόπο

Με τους καθηγητές στο πεζοδρόμιο και τους μαθητές στο προαύλιο, πίσω από τα κάγκλελα και το πανό τους, βρήκε μια ακόμη μέρα το 5ο Εσπερινό Λύκειο της Πάτρας. Οι ενήλικοι, ακόμη και συνταξιούχοι μαθητές του σχολείου κάνουν κατάληψη. Όχι όμως για να χάσουν διδακτικές ώρες. Αλλά για να διδαχθούν περισσότερες και χρησιμότερες για την επαγγελματική τους αποκατάσταση σε τομείς που τους ενδιαφέρουν και όχι για να γίνουν όλοι κομμωτές και κομμώτριες. 

Αυτό καταγγέλουν οι τουλάχιστον 40 μαθητές της Β λυκείου του 5ου Εσπερινού που αν και θέλουν να επιλέξουν τομείς της υγείας στη συνέχεια των σπουδών τους και για την Γ Λυκείου, αυτό δεν θα είναι εφικτό, στην αίτηση που θα κάνουν. Εδω και 2 χρόνια λαμβάνουν υποσχέσεις για επαναλειτουργία του τομέα Υγείας ή έστω την έναρξη του κλάδου βρεφονηπιοκόμων, ώστε να ακολουθήσουν μια ρεαλιστική εργασιακή πορεία, ωστόσο στο σχολείο τους έχει απομείνει μόνο ο τομέας κομμωτικής.

Δεν είναι λίγοι οι οικογενειάρχες και με προσωρινές δουλειές μαθητές που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη φοίτηση, και να πετάξουν τα προηγούμενα χρόνια που αφιέρωσαν, καθώς αν και διαθέτουν ακόμη και τα εργαστήρια για να διδαχθούν θεωρητικά και πρακτικά φυσικοθεραπεία κ.α. ειδικότητες δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη για την Γ Λυκείου.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς της Παιδείας σε κάθε επίπεδο. Μέχρι και ο δήαμρχος Πατρέων γνωρίζει για το πρόβλημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις