Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Καρναβάλι των Μικρών: Έπεσε η αυλαία των καρναβαλουπόλεων – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Καρναβάλι των Μικρών: Έπεσε η αυλαία των...

Την ερχόμενη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου η παρέλαση των μικρών καρναβαλιστών

Με ιδανικό τρόπο ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στα Υψηλά Αλώνια οι Καρναβαλουπόλεις του φετινού Καρναβαλιού των Μικρών, που χάρισαν στους μικρούς πέντε αξέχαστες ημέρες κεφιού, διασκέδασης, δημιουργίας και μύησης στη ακαταμάχητη γοητεία του Πατρινού Καρναβαλιού δίνοντας τα ερεθίσματα και τις διαδρομές για την απόκτηση της συνείδησης ενός δημιουργικού καρναβαλιστού και ενός ευαισθητοποιημένου ανθρώπου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και το απλόχερο άγγιγμα του ζεστού ήλιου στάθηκαν ιδανική συνθήκη για πλήθος μικρών και μεγάλων να βγει έξω, να προσέλθει στο μεγάλο ραντεβού των μικρών και να χαρεί με την ψυχή του στα Υψηλά Αλώνια. Οι πλούσιες δράσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας, που κάλυψαν το πλήρες φάσμα των τεχνών (θεατρικά δρώμενα-παιχνίδια, εικαστικά, μουσική, χορός), αποζημίωσαν τον πολύ κόσμο που βρέθηκε στα Υψηλά Αλώνια και δημιούργησαν μια μεγάλη καρναβαλική γιορτή, μια δυνατή αφορμή απόδρασης από την καθημερινότητα με το Καρναβάλι μας στο προσκήνιο.

Με κεντρικούς άξονες την Ανακύκλωση και την Ειρήνη οι μικροί εμπλέχτηκαν ενεργά σε μια διαδικασία δημιουργικής, διαδραστικής συμμετοχής στα δρώμενα. Τα διαδραστικά παιχνίδια-παραμύθια «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμυγκας» από τους Ανδρομάχη Γιαννακοπούλου και Παύλο Κωνσταντίνο Γκολομάζο και «Ο Ανακύκλωπας και ο Μαύρος Άρχοντας του Πλαστικού» από την ομάδα των X-Saltibagos έδωσαν με τον καλύτερο τρόπο στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς αλλά και σημαντικά μηνύματα στους μικρούς καρναβαλιστές, ενώ η εκτεταμένη δράση «Θα σε φοβίσω πόλεμε!», που εμπνεύστηκε η Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού, υλοποιήθηκε με την καταλυτική συνεργασία του Συλλόγου Ιδιωτικών Κέντρων Προσχολικής Αγωγής (ΣΙΚΕΠΑ) Δυτικής Ελλάδας και είχε ως κεντρικό μέλημα τη δημιουργική εικαστική παραγωγή των μικρών αλλά και την ευαισθητοποίησή τους στο θεμελιώδες θέμα της ειρήνης και του πολέμου, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και είχε πραγματικά σπουδαίους καρπούς με ξεχωριστά, πρωτότυπα έργα.

Οι δράσεις της Κυριακής επεκτάθηκαν με τα χορευτικά από παιδιά 5-15 ετών του Athletic Dance Studio και με το face painting και χτένισμα που πρόσφερε στους μικρούς ο τομέας Μόδας και Ομορφιάς του ΙΕΚ Δέλτα με τις ιδιότητες της αισθητικής και της κομμωτικής.

Στην Κεντρική Καρναβαλούπολη της Κυριακής η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 Μαρία Κυριακοπούλου όπως και σε όλες τις προηγούμενες καρναβαλουπόλεις αποτύπωσε τη δική της γλυκιά νότα, ενώ παρούσα ήταν και η τελάλισσα (τελάλης) του φετινού Καρναβαλιού Μαρία Αγουρίδη με τον δικό της ιδιαίτερο εκφραστικό τρόπο. Παρουσιαστής της Κεντρικής Καρναβαλούπολης ήταν ο Δημήτρης Μουλίνος.

Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης – Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο και τους μικρούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Καρναβαλιού των Μικρών. Ένα κάλεσμα που συνδύασε με ιδιαίτερη ισορροπία τη διασκέδαση, το παιχνίδι και την εκπαιδευτική διαδικασία προετοιμάζοντας ενεργούς πολίτες, ευαίσθητους ανθρώπους και ακαταμάχητους καρναβαλιστές.

Μετά από ένα άκρως επιτυχημένο και γεμάτο πλούσιες εμπειρίες και συγκινήσεις ταξίδι σε απομακρυσμένες περιοχές που οι κάτοικοί τους δεν έχουν συχνά τη δυνατότητα να βάλουν στο πρόγραμμά τους το Καρναβάλι (Περιβόλα, Δεμένικα, πλατεία Αμπελοκήπων στα κάτω Συχαινά) αλλά και στο κέντρο της Πάτρας, στην κατεξοχήν πλατεία του, τα Υψηλά Αλώνια, το Καρναβάλι των Μικρών θα κορυφωθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 22 και 23 Φεβρουαρίου. Τη σκυτάλη θα πάρει το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30 στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων στην Πλαζ της Αγυιάς το Baby Rally με τους μεταμφιεσμένους μπόμπιρες και τα ποδήλατά τους να επιδίδονται σε καρναβαλικούς αγώνες και παιχνίδια. Η κορύφωση του Καρναβαλιού των Μικρών θα είναι η Κυριακή 23 Φεβρουαρίου όπου οι κεντρικοί δρόμοι της Πάτρας θα πλημμυρίσουν από παιδικά χαμόγελα, εκτυφλωτικά χρώματα, εκλεκτές στολές και μοναδικές εμπνεύσεις σε ένα ανεπανάληπτο θέαμα κεφιού, δημιουργίας και χαράς για τη ζωή. Είναι η ώρα της Μεγάλης Παρέλασης των Μικρών, η ώρα της ελπίδας και της αισιοδοξίας.

Αλλά και στην τελευταία εβδομάδα του Πατρινού Καρναβαλιού το Καρναβάλι των Μικρών θα έχει την παρουσία του αφού την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 στην πλατεία Γεωργίου Α΄ θα πραγματοποιηθούν θεατρικά δρώμενα από σχολεία, ενώ θα γίνει παρέλαση σχολείων και πολιτιστικών συλλόγων την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 19.00 στην Αγυιά και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 19.00 στο Νότιο Διαμέρισμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture