Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΕΣΗΕΠΗΝ: Στο πλευρό του Κωνσταντίνου Φλαμή

ΕΣΗΕΠΗΝ: Στο πλευρό του Κωνσταντίνου Φλαμή

Σχετικά με το περιστατικό με τον Διοικητή του νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέας"

Στο πλευρό του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Φλαμή τάσσεται η ΕΣΗΕΠΗΝ με ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με το συμβάν με τον διοικητή του νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέας". Μάλιστα, χαρακτηρίζει "απαράδεκτη" την απειλή από την πλευρά του Διοικητή την απειλή για επέμβαση της Αστυνομίας.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση: 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ καταδικάζει κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης του δημοσιογραφικού έργου και θεωρεί τουλάχιστον απαράδεκτη την απειλή επέμβασης διωκτικών αρχών για την απομάκρυνση λειτουργών της ενημέρωσης από δημόσιους χώρους όπου ασκούν το λειτούργημά τους. 

Το περιστατικό που έλαβε χώρα την Παρασκευή στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας δυστυχώς αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος των δημοσιογράφων για ανεμπόδιστη πρόσβαση σε δημόσιους χώρους με σκοπό την ειδησεογραφική κάλυψη γεγονότων. 

Η απειλή δε ότι θα κληθεί η αστυνομία για να απομακρύνει τον δημοσιογράφο από τον χώρο, σίγουρα δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον για ενημέρωση, ούτε συνάδει με την συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της ελευθεροτυπίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις