Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος των μελών του κυκλώματος εκβιαστών

Πάτρα: Βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος των...

Τόμο σχηματίζουν οι αποδιδόμενες κατηγορίες σε βάρος τους

 

Ολόκληρο τόμο σχηματίζει η δικογραφία που συνέταξε η Ασφάλεια Πάτρας σε βάρος των έξι συλληφθέντων που φέρονται να αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν πολίτες, να λήστεψαν τράπεζες και να εκβίαζαν υπευθύνους καρναβαλικών πληρωμάτων. Ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πάτρας που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε με τη σύλληψη έξι ημεδαπών ηλικίας 21, 23, 24, 26, 26 και 36 ετών, οι οποίοι, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τέλεσαν διάφορες αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ύστερα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, ενεργούντες από κοινού και με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση διέπραξαν τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

Δύο (2) απόπειρες ανθρωποκτονίας, που τελέσθηκαν, η μεν πρώτη την 18-11-2010 σε βάρος ημεδαπού άνδρα, με την χρήση μαχαιριού και ροπάλου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του παθόντα. Ο τελευταίος είχε αρνηθεί να ενδώσει σε απαίτηση της ομάδας για την καταβολή χρηματικού ποσού 50.000 ευρώ που όφειλε σε τρίτο για λογαριασμό του οποίου λειτουργούσαν. Η δεύτερη την 18-12-2010 σε βάρος ημεδαπού, με την χρήση πυροβόλου όπλου, που είχε επίσης αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και η οποία αφορούσε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Ένοπλη  ληστεία, που συνέβη στα τέλη του προηγούμενου Αυγούστου 2010 (30.08.2010) σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας που εδρεύει στην οδό Ανθείας στην Πάτρα. Οι δράστες, κατά τη διάρκεια της ληστείας αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον φύλακα της Τράπεζας. Στη ληστεία αυτή συμμετείχε και ένας 53χρονος ημεδαπός, ο οποίος δεν έχει ακόμη συλληφθεί.

Τριάντα (30) διαρρήξεις σε καταστήματα και γραφεία στην πόλη της Πάτρας, απ’ όπου αφαίρεσαν: κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ρολόγια χειρός και διάφορα άλλα αντικείμενα, τα οποία στην συνέχεια διέθεταν προς πώληση σε τρίτα άτομα και σε τιμές μικρότερες από την εμπορική τους αξία.

Εννέα (9) απόπειρες εκβίασης μελών καρναβαλικών γκρουπ (σε καρναβαλικά στέκια της Πάτρας), με σκοπό το οικονομικό όφελος, οι οποίες απετράπησαν λόγω της σύλληψής τους.

Εμπρησμό σε καρναβαλικό στέκι στην Πάτρα, που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της προηγούμενης Δευτέρας (21.02.2011), μέσα στο οποίο κοιμόντουσαν δύο άτομα, θέτοντας, με τον τρόπο αυτό, σε κίνδυνο την ζωή τους.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στις οικίες των συλληφθέντων, αλλά και στα οχήματά τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο (2) αυτόματα πολεμικά τυφέκια, τύπου ΚΑΛΑΖΝΙΚΩΦ, άνευ κοντακίου, κινέζικης προέλευσης

Τρεις (3) κοινοί πυροκροτητές

Δύο (2) γεμιστήρες με 11 και 14 φυσίγγια, αντίστοιχα των 7,62 mm

Ένα (1) τεμάχιο ακαριαίου πυραγωγού σχοινιού

Διακόσια ενενήντα (290) φυσίγγια των 7,62 mm

Δώδεκα (12) φυσίγγια των 32 mm

Πέντε (5) φυσίγγια 38 special

Μία (1) κουκούλα full-face

Διαρρηκτικά εργαλεία

Διάφορα αντικείμενα (ρολόγια χειρός, φωτογραφικές μηχανές κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.α.), των οποίων η προέλευση ερευνάται.

Το χρηματικό ποσό των 850,00 ευρώ.

Τα κατασχεθέντα όπλα απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση και τυχόν ταυτοποίησή τους με άλλες έκνομες ενέργειες.

Οι συλληφθέντες, με την σχηματιζόμενη σε βάρος  τους δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. Πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Ασφάλειας Πάτρας υπάρχουν στοιχεία και καταθέσεις που "καίνε" τους δράστες οι οποίοι φέρονται να είχαν συστήσει τη συμμορία εδώ και δυο χρόνια. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και τηλεφωνικές συνομιλίες που επιβεβαιώνουν παραβατικές τους συμπεριφορές. Ο Διοικητής της Ασφάλειας διέψευσε οτι συνελήφθησαν δυο ακόμη άτομα για την ίδια υπόθεση, τονίζοντας οτι τα στοιχεία ενοχοποίησης των έξι είναι ξεκάθαρα και αφορούν μόνο αυτούς.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις