Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο Χοακίν Φίνιξ κέρδισε το Όσκαρ και συγκλόνισε με το λόγο του - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Χοακίν Φίνιξ κέρδισε το Όσκαρ και συγκ...

Έστειλε μήνυμα κατά των αδικιών και στάθηκε στο σεβασμό που πρέπει να δείξει ο άνθρωπος απέναντι στη φύση

Μεγάλος νικητής της βραδιάς των Όσκαρ 2020 αποδείχθηκε ο Joaquin Phoenix που έδωσε μια συγκινητική ομιλία κατά την παραλαβή του βραβείου του.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός, στην ομιλία του κατά την παραλαβή του χρυσού αγαλματιδίου, έστειλε μήνυμα κατά των αδικιών και στάθηκε στο σεβασμό που πρέπει να δείξει ο άνθρωπος απέναντι στη φύση.

Αρχικά ευχαρίστησε όλους τους ευρισκόμενους στην αίθουσα που του έδωσαν μια «δεύτερη ευκαιρία» κάνοντας μια γερή δόση αυτοκριτικής και λέγοντας πως υπήρξε «παλιάνθρωπος, εγωιστής», αλλά και «σκληρός μερικές φορές και δύσκολος» για όσους εργάζονταν μαζί του. Φανερά συγκινημένος, ο 45χρονος Φίνιξ, αφιέρωσε την μακρά ομιλία του μετά την παραλαβή του Όσκαρ του για να ταχθεί με πάθος κατά της αδικίας, να ικετεύσει τους ανθρώπους να δείξουν μεγαλύτερο σεβασμό στη φύση και να σέβονται τα δικαιώματα των ζώων.

«Έχω σκεφτεί πολύ κάποια από τα ανησυχητικά θέματα με τα οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι συλλογικά. Πιστεύω ότι μερικές φορές αισθανόμαστε, μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι υπερασπιζόμαστε διαφορετικούς σκοπούς, αλλά εγώ, βλέπω την κοινότητα. Είτε μιλάμε για ανισότητα μεταξύ των φύλων είτε για ρατσισμό είτε για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, είτε για τα δικαιώματα των αυτοχθόνων ή των ζώων, μιλάμε για τον αγώνα κατά της αδικίας», υπογράμμισε.

«Πιστεύω ότι έχουμε αποσυνδεθεί πολύ από τη φύση, και πολλοί από εμάς είναι ένοχοι για μια εγωκεντρική θέαση του κόσμου», υποστήριξε ο ηθοποιός και έκλεισε την ομιλία του με έναν στίχο του αδελφού του, του Ρίβερ Φίνιξ, ο οποίος πέθανε το 1993 σε ηλικία 23 ετών από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture