Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Αρχηγό του Λιμενικού, στην Πάτρα

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνά...

Την Κυριακή το πρωί

 

Το μεταναστευτικό ήταν ένα από τα βασικά θέματα που απασχόλησαν την υπηρεσιακή συνάντηση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος  Θεόδωρου Κλιάρα, με ανώτατα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης καθώς και του ΟΛΠΑ, το πρωί της Κυριακής, στην Πάτρα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Νίκος Ματούλας,  o Διοικητής της Ε΄ Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Θεοφάνης Κούρκουλος, ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ Παναγιώτης Τσώνης και ο Υπολιμενάρχης Χαράλαμπος Γεωργάτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο Αρχηγός ενημερώθηκε για τις τέσσερις διαστάσεις του μεταναστευτικού στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, που είναι οι απόπειρες αλλοδαπών να περάσουν στην Ιταλία με πλαστά έγγραφα, μέσω κρυπτών, αλλά και με πλωτά από άλλες περιοχές κοντά στην Πάτρα ενώ του έδωσαν την εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα παλιά εργοστάσια στα οποία διαμένουν αλλοδαποί, απέναντι από το λιμάνι. Του παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό "δόγμα" που ακολουθείται που είναι τα αυστηρά μέτρα και η μη χαλάρωσή τους ακόμα και τώρα που ο αριθμός των αλλοδαπών είναι μικρότερος. Επιπρόσθετα έγινε αναφορά στην πρόσφατη σύλληψη αλλοδαπών, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, που φέρονται ως μέλη διακίνησης αλλοδαπών.

Ένα ακόμα ζήτημα που τέθηκε στη σύσκεψη ήταν η μείωση της γραφειοκρατίας και η βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους χρήστες του λιμένα. Για το γραφειοκρατικό ζήτημα το οποίο ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος φαίνεται να έχει θέσει σε προτεραιότητα , ζητήθηκαν οι προτάσεις των στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου, ενώ η συζήτηση στράφηκα και στις νέες αρμοδιότητες που έχουν πια οι Λιμενικές Αρχές ως προς τη χρήση του αιγιαλού και την τήρηση της νομιμότητας ως προς την κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου από επιχειρήσεις κλπ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις