Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Κλαίνε με μαύρο δάκρυ οι έμποροι της Πάτρας - Απογοήτευση οι εκπτώσεις

Κλαίνε με μαύρο δάκρυ οι έμποροι της Πάτ...

Η πτώση φθάνει στο 20%  

 

Πολύ άσχημα εξελίσσεται έως τώρα η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων στην Πάτρα αλλά και τις γύρω περιοχές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εμπόρων στο thebest.gr.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι απογοητευτική καθώς έρχεται ως συνέχεια της κακής περιόδου των Εορτών όπου και λόγω της απουσίας του κοινωνικού μερίσματος η αγορά «έκατσε» σημαντικά.

Εκπρόσωποι του εμπορικού που μίλησαν στο thebest.gr κάνουν λόγο για «βουτιά» της κίνησης στις εκπτώσεις, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, Κώστα Ζαφειρόπουλο, να κάνει λόγο για μείωση του τζίρου των καταστημάτων της πόλης που ξεπερνάει το 20% σε σύγκριση με πέρυσι.

Ανάλογη εικόνα μεταφέρει και από τις υπόλοιπες περιοχές και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Γιώργος Βαγενάς.

«Δεν πάμε καλά. Το κλίμα είναι κακό και η δουλειά στα καταστήματα είναι κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών. Χωρίς φόβο και πάθος σας λέω ότι η βουτιά είναι μεγάλη έως τώρα στις εκπτώσεις», σημειώνει ο κ. Βαγενάς. Το κλίμα αυτό συναντά και στις υπόλοιπες πόλεις δικαιοδοσίας της Ομοσπονδίας με χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα τις πόλεις Λακωνίας-Μεσσηνίας, όπου και λόγο της κακής τιμής που πιάνει φέτος το λάδι, η κατάσταση στην αγορά είναι τραγική. Μάλιστα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μεταφέρει κακό κλίμα ακόμα και από το κέντρο της Αθήνας, το οποίο «κλαίει» όπως δηλώνει στο thebest.gr.

Από την πλευρά του τώρα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος υποστηρίζει ότι οι εκπτώσεις μέχρι ώρας κινούνται υποτονικά, με την πτώση, σε ορισμένες περιπτώσεις, να ξεπερνά το 20% σε σύγκριση με άλλες χρονιάς. «Παρά το γεγονός ότι αρχικά φάνηκε μια δυναμική αμέσως μετά τις πρώτες ημέρες η αγορά ξεφούσκωσε.

Ειδικά στην ένδυση και υπόδηση που οι συνάδελφοι περίμεναν να κινηθούν καλά, υπάρχει μεγάλο θέμα και επικρατεί πλέον απογοήτευση», αναφέρει ο κ. Ζαφειρόπουλος. Οι εκπρόσωποι των εμπόρων εκτιμούν ότι ο κόσμος έχει κουραστεί και μπερδευτεί από τις συνεχιζόμενες εκπτωτικές περιόδους-προσφορές ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα περιορισμένα χρήματα που έχουν οι πολίτες στη διάθεσή τους έχει επιφέρει αυτή τη μείωση τζίρου στους μικρομεσαίους.  

ΠΩΣ ΚΙΝΗΘΗΚΕ Η ΑΓΟΡΑ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ) για την κίνηση των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εορταστικής περιόδου, αύξηση πωλήσεων σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 σημείωσε μόλις το 17% των επιχειρήσεων, ενώ το 49% κατέγραψε μειωμένο τζίρο.

Στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκε ο τζίρος των εορτών για το 34% των επιχειρήσεων. Ο κλάδος που επλήγη περισσότερο είναι αυτός της ένδυσης-υπόδησης, ενώ μικρή αύξηση, της τάξης του 1,5%, κατέγραψαν οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις