Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον αέρα υπόσχεση του υπ. Υγείας για δωρεάν φάρμακα σε συνταξιούχους

Στον αέρα υπόσχεση του υπ. Υγείας για δω...

Θα ισχύει μόνο για τα γενόσημα

Για «κοροϊδία» του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια προς συνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ κάνουν λόγο και φαρμακοποιοί Πάτρας. Και τούτο γιατί ήδη από χθες έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους τόσο των συνταξιούχων αυτών όσο και του κλάδου από τις δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός σε τηλεοπτική εκπομπή, περί μηδενικής τους συμμετοχής σε όλα τα φάρμακα.

Ήδη ασθενείς προσφεύγουν στους φαρμακοποιούς τους και αναφέρουν τα όσα άκουσαν από τον κ. Κικίλια, φέροντάς τους σε δύσκολη θέση καθώς εκείνοι γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς η υπουργική εξαγγελία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα με αποτέλεσμα να δημιουργείται χάος στα φαρμακεία, καθώς οι ασφαλισμένοι επιμένουν κατά την εκτέλεση των συνταγών τους να μην πληρώσουν συμμετοχή βασιζόμενοι στις δηλώσεις του Υπουργού.

Όπως εξηγεί σε σχετική του ανακοίνωση για το θέμα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής μηδενική συμμετοχή έχουν μόνο όσοι την δικαιούνται σύμφωνα με την διάγνωσή τους και μόνο στην περίπτωση που επιλέξουν γενόσημο φάρμακο.

Αν επιλέξουν πρωτότυπο, θα επιβαρυνθούν με την διαφορά της τιμής.

Αυτή όμως η επεξήγηση ουδέποτε έγινε από τον κ. Κικίλια αφού στο σχετικό ερώτημα του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, απάντησε επανειλημμένα ότι η μηδενική συμμετοχή των συνταξιούχων που έχει χάσει το ΕΚΑΣ θα ισχύσει ανεξαιρέτως για όλα τα φάρμακα είναι αυτά είναι πρωτότυπα, είτε είναι γενόσημα.  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ από την συνέντευξη του υπουργού Υγείας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά:

 

Πέραν αυτών οι φαρμακοποιοί υπενθυμίζουν ότι ότι όλες ανεξαιρέτως οι συνταγές, έχουν την επιβάρυνση του ενός ευρώ ανά συνταγή, την οποία πληρώνει ο ασφαλισμένος ακόμη και αν έχει μηδενική συμμετοχή και επιλέξει γενόσημο φάρμακο.

«Θα πρέπει οι δηλώσεις των αρμοδίων να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα προς αποφυγή ταλαιπωρίας τόσο των ασθενών όσο και των φαρμακοποιών», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις