Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με μάσκα ακόμα και σε ταβέρνες της Πάτρας! Τις αγοράζουν δέκα - δέκα

Με μάσκα ακόμα και σε ταβέρνες της Πάτρα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Αύξηση στη χρήση τους

Δέκα – δέκα τις αγοράζουν οι πατρινοί τις μάσκες οι πατρινοί που θέλουν να προστατευτούν από την εποχική γρίπη που βρίσκεταισε έξαρση αυτή την περίοδο. 

Τα κρούσματα είναι πολλά και είναι αρκετοί αυτοί που επιλέγουν να  φορέσουν τη μάσκα τους όταν βγουν έξω, ακόμα και φαγητό.  Μάλιστα υπήρξαν περιπτώσεις θαμώνων που φορούσαν μάσκα σε εστιατόρια λίγο έξω από την Πάτρα, εικόνα που όπως ήταν φυσικό δεν πέρασε απαρατήρητη.

Για φαγητό στις ταβέρνες με μάσκα

Όπως αναφέρει στο thebest.gr η φαρμακοποιός Γεωργία Καρλή, η έξαρση της εποχιακής γρίπης ήρθε νωρίτερα και ήδη από τα μέσα Ιανουαρίου οι φαρμακοποιοί  καλούνται να εξυπηρετήσουν καθημερινά μεγάλο αριθμό ασθενών και κυρίως τους συγγενείς τους που σπεύδουν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία τα απαραίτητα.

«Χαρακτηριστικό είναι ότι στα 200 άτομα που μπήκαν σε μία μέρα στο φαρμακείο, το 90% χρειαζόταν φάρμακα εξαιτίας της γρίπης. Κάθε χρόνο με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης υπάρχει μία αύξηση στην κατανάλωση προστατευτικών μασκών της τάξεως του 20%. Φαίνεται ότι φέτος αυτό το ποσοστό θα ανέβει κατά πολύ» αναφέρει η κα Καρλή.

Αύξηση κατανάλωσης μασκών σε σχέση με άλλες χρονιές

Και οι ίδιοι οι συγγενείς των ασθενών που είτε παραμένουν στο σπίτι τους είτε νοσηλεύονται στο νοσοκομείο φροντίζουν να φορούν μάσκες.

Να τονίσουμε ότι μέχρι στιγμής όσοι αποφασίσουν να κυκλοφορήσουν με μάσκες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κοινή γρίπη ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει ανησυχία για τον κοροναϊό που από την Κίνα έχει φτάσει στην Ευρώπη αλλά όχι στην Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις