Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Η Ξένια Κουναλάκη με το μυθιστόρημα της "Οξυγόνο" αυτή την Παρασκευή στην Πάτρα

Η Ξένια Κουναλάκη με το μυθιστόρημα της ...

Το βιβλίο της παρουσιάζεται σε εκδήλωση στο 'Δόντι" στην οδό Καραισκάκη

H εκδήλωση παρουσίασης του μυθιστορήματος της δημοσιογράφου Ξένιας Κουναλάκη με τίτλο «Οξυγόνο» θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, στις 8.30 το βράδυ στο βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» στην οδό Καραϊσκάκη 147, στην Πάτρα. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι εκδόσεις «Πόλις» και το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» του Ανδρέα Τσιλίρα. Η παρουσίαση του μυθιστορήματος «Οξυγόνο» θα φιλοξενηθεί όπως προείπαμε, στον χώρο του βιβλιοπωλείου «Το Δόντι» ενώ με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Πατρινή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Παναγοπούλου.

Πρωταγωνιστές της ιστορίας του βιβλίου «Οξυγόνο» είναι μια παρέα φοιτητών, ένα καλοκαίρι του ’90, που κάνει ελεύθερο κάμπινγκ, όταν ο Νικόλας, ο πιο χαρισματικός απ’ όλους, πνίγεται στην προσπάθειά του να βγάλει έναν ροφό από τη θάλασσα. Ο πατέρας πενθεί τον γιο του, οι φίλοι θυμούνται και εξιδανικεύουν τον πεισματάρη φίλο τους. Είκοσι χρόνια αργότερα, οι ίδιοι άνθρωποι ξαναβρίσκονται στο νησί για το μνημόσυνο του Νικόλα και αναλογίζονται τις δικές τους καθημερινές ασφυξίες και απώλειες: τα όρια του γάμου και της οικογένειας, τη φθορά του σώματος, το τέλος της γονιμότητας, την επαγγελματική αβεβαιότητα, τον θάνατο που πλησιάζει.

Η Ξένια Κουναλάκη έχει γεννηθεί το 1971 στο Αμβούργο της Γερμανίας. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι αρχισυντάκτρια διεθνών ειδήσεων και τακτική αρθρογράφος στην εφημερίδα «η Καθημερινή». Από τις εκδόσεις «Πόλις» κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της «Στις ταινίες κλαίω στις πιο άσχετες σκηνές» και «Ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα - Ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος» που έχει παρουσιαστεί και στην Πάτρα πριν από μερικούς μήνες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture