Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΠΡΟΣΟΧΗ! Λάβατε αυτό το sms; Προσέξτε γιατί μπορεί να χρεωθείτε

ΠΡΟΣΟΧΗ! Λάβατε αυτό το sms; Προσέξτε γι...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Προσοχή στους υπερσυνδέσμους που καλείστε να πατήσετε

Κατά ριπάς λαμβάνουν το τελευταίο διάστημα χρήστες κινητής τηλεφωνίας μηνύματα από έναν αποστολέα SMSINFO που εκ πρώτης όψεως φαντάζει πληροφοριακού ενδιαφέροντος. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει ποια εφαρμογή του κάνει προωθηση ένα sms για να τον ενημερώσει πως κάποιος φίλος του, ανέβασε μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται και ο παραλήπτης.

Πρόκειται για ένα απλό μήνυμα που έρχεται στο κινητό τηλέφωνο μας; Με μια πρώτη ματιά, βλέπουμε ένα sms που αναφέρει ότι κάποιος φίλος ανέβασε μία φωτογραφία με εμάς και ότι για να την δούμε πρέπει να ακολουθήσουμε τον σύνδεσμο που υπάρχει στο μήνυμα. Δεν φαίνεται κάτι περίεργο στο μήνυμα που να μας προειδοποιεί ότι πρόκειται για απειλή. 

Αποστολέας του μηνύματος εμφανίζεται το SMSINFO. Κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι αυτό το SMSINFO; Πώς βρήκε το νούμερο του τηλεφώνου μας έτσι ώστε να μας στείλει μήνυμα; Πιθανή απάντηση για την προέλευση του μηνύματος μπορεί να είναι, ότι στάλθηκε από πλατφόρμα που στέλνει μηνύματα σε τυχαίους αριθμούς τηλεφώνου με ονομασία που την όρισε ο χρήστης της πλατφόρμας και είναι ουσιαστικά ανώνυμη και μη ταυτοποιημένη από πάροχο κινητής τηλεφωνίας. 

Σε διάφορες ιστοσελίδες συνομιλιών στο διαδίκτυο, οι χρήστες αναφέρουν ότι μόλις πάτησαν τον σύνδεσμο, εμφανίστηκαν διαφημιστικά αναδυόμενα παράθυρα, τα οποία στην συνέχεια εμφανίζονταν χωρίς καμία ενέργεια από τον χρήστη. Άλλες αναφορές λένε ότι διαγράφηκαν όλα τα δεδομένα του κινητού τηλεφώνου χωρίς καμία ενέργεια από τον χρήστη ή ότι υπήρχαν χρεώσεις με κλήσεις και μηνύματα sms. Οπότε, πριν πατήσουμε τον συγκεκριμένο σύνδεσμο που υπάρχει στο μήνυμα, ας εξετάσουμε τα στοιχεία που έχουμε, έτσι ώστε η ζυγαριά να είναι όσο γίνεται προς την μεριά της ασφάλειας ή τουλάχιστον στην ίδια κλίμακα με την περιέργεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις