Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Βγήκε Αθήνα ο "Φάρος" με Νταφόε & Πάτινσον- Έρχεται και Πάτρα

Βγήκε Αθήνα ο "Φάρος" με Νταφό...

Το ατμοσφαιρικό αυτό ψυχολογικό θρίλερ είναι υποψήφιο και για το Όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας

 

Mε πολύ καλές κριτικές ξεκίνησε να προβάλλεται στην Αθήνα από την Πέμπτη 30/1/2020 σε διανομή της Tulip η ταινία «The Lighthouse – Ο Φάρος» σε σκηνοθεσία του 36χρονου Robert Eggers. Το φιλμ που διεκδικεί και το βραβείο Όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας (Jarin Blaschke) χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο ψυχολογικών αποχρώσεων θρίλερ των τελευταίων δέκα ετών. Το περιοδικό Αθηνόραμα που του χάρισε 3 ½ αστέρια στην κριτική του, έκανε λόγο για ένα μοντέρνο γοτθικό κομψοτέχνημα και μια ανατριχιαστική μελέτη της ανθρώπινης διαστροφής. Υποψήφιο για Όσκαρ φωτογραφίας και βραβευμένο από τη FIPRESCI στις Κάννες.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης και σκηνοθέτης Ρόμπερτ Έγκερς είναι γνωστός από το φιλμ τρόμου «The Witch» του 2015. Το «The Lighthouse – Ο Φάρος» προβλήθηκε και στο περασμένο Διεθνές Κινηματογραφικό  Φεστιβάλ του Λονδίνου τον Οκτώβριο του 2019 ενώ στο rotten tomatoes συγκεντρώνει πολύ υψηλό μέσο όρο, 91%. Στο Αμερικάνικο box office το ιδιαίτερο αυτό φιλμ με πρωταγωνιστές τους Γουίλεμ Νταφόε, Ρόμπερτ Πάτινσον και την Βαλέρια Κάραμαν, ήδη πλησιάζει σε εισπράξεις τα 11 εκατ. δολάρια συν άλλα 4 εκατομμύρια από την έως τώρα προβολή του στον υπόλοιπο κόσμο.

Το Βρετανικό κινηματογραφικό περιοδικό Empire χαρακτήρισε την ταινία με βασικούς ήρωες δύο φαροφύλακες απομονωμένους κάπου στη Νέα Αγγλία στα τέλη του 19ου αιώνα, ως ένα φιλμ που συνδυάζει έξοχα τον γερμανικό εξπρεσιονισμό με το στυλ και την ατμόσφαιρα του Μπέργκμαν. Ο σκηνοθέτης Robert Eggers όπως διαβάσαμε, ξεκίνησε την καριέρα του ως σκηνοθέτης και σκηνογράφος σε θεατρικές παραγωγές στη Νέα Υόρκη για να περάσει κατόπιν στον κινηματογράφο. Η διάρκεια της ταινίας «Ο Φάρος» είναι 109 λεπτά.

Ακόμα να σημειώσουμε πως το Καναδo-Αμερικανικό αυτό φιλμ είναι γυρισμένο ασπρόμαυρα. Κεντρικοί ήρωες είναι δύο φαροφύλακες που αποκλείονται σε μια ανεμοδαρμένη βραχονησίδα, όπου βιώνουν αλλόκοτες εμπειρίες, οι οποίες διαταράσσουν την ψυχική τους ισορροπία.

Ο Γουίλεμ Νταφόε που φέτος δεν μπόρεσε να χωρέσει στην 5άδα των υποψηφίων για Όσκαρ (λέγεται πως και ο Πάτινσον θα μπορούσε καθώς είναι εξίσου καλός) φιγουράρει και στο εξώφυλλο του τεύχους Φεβρουαρίου του The Sound and Sight magazine.

Τέλος όπως πληροφορηθήκαμε αναμένεται να δούμε την ταινία & στην Πάτρα από την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, στη 2η αίθουσα του Πάνθεον που διαχειρίζεται ο Παναγιώτης Κοτσαύτης.

Το flix.gr επαίνεσε επίσης την ταινία χαρίζοντας της 5 αστέρια και γράφοντας τα εξής: η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη του «The Witch», παραβλέπει και ξεπερνά τις προσδοκίες καθ' οδόν προς ένα σκοτεινό μεγαλείο. Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους Ρόμπερτ Πάτινσον και Γουίλεμ Νταφόε.

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture