Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Πύθωνος 36» με την πατρινή χορεύτρια Παυλίνα Ανδριοπούλου το διήμερο 1-2/2 στο Λιθογραφείον

 «Πύθωνος 36» με την πατρινή χορεύτρια Π...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Alter ego του Δημήτρη Παπαιωάννου, μεταφέρει στην Πάτρα το υπαρξιακό dance solo που καταχειροκροτήθηκε στο Γκάζι

Την περιμέναμε και τελικά έρχεται! Η πατρινή χορεύτρια Παυλίνα Ανδριοπούλου, στενή συνεργάτιδα του διάσημου ελληνα «μάγου» του χοροθεάτρου Δημήτρη Παπαιωάννου, την οποία φιλοξενήσαμε και στο χριστουγεννιάτικο περιοδικό thebest, μας δίνει ραντεβού αυτό τον διήμερο 1-2 Φεβρουαρίου στο Λιθογραφείον της Μαιζώνος, Θα παρουσιάσει το υπαρξιακό σουρεαλιστικό solo «Πύθωνος 36»  που πρόσφατα παίχθηκε στο θέατρο Ροές στο Γκάζι. Η Παυλίνα θα χορέψει στο… σπίτι της «απέναντι στον κόσμο και απέναντι στον εαυτό της». Ο προσωπικός της χώρος στη σημερινή Αθήνα μετατρέπεται σε έναν αστικό ζωολογικό κήπο των διαφορετικών πτυχών της προσωπικότητάς της.

Η παράσταση της οποίας υπογράφει σύλληψη και χορογραφία η Βάσω Γιαννακοπούλου, διαθέτει μουσική Χρύσανθου Χριστοδούλου, κοστούμια Ιωάννας Τσάμη, σκηνικά Δήμητρας Παναγιωτοπούλου, φωτισμό Τάσου Παλαιορούτα. δραματουργία Στέφανου Δρουσσιώτη. Πρόκειται για ένα σύγχρονο θέαμα  «κλειδαρότρυπας» που αναφέρεται στη δημοσιοποίηση μιας προσωπικής κατάστασης.

 

Η πατρινή Παυλίνα Ανδριοπούλου σπούδασε χορό στην ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού της Νίκης Κονταξάκη και συνέχισε την εκπαίδευση της παρακολουθώντας μαθήματα χορού και ακροβατικών (εδάφους/εναέρια) από καταξιωμένους χορευτές και χορογράφους όπως Frey Faust, David Zambrano, Daniel Lepkoff, Wim Vandekeybus κ.α. Όπως ανέφερε στο περιοδικό thebest (σε συνέντευξη στην Αντυ Μπακοπούλου) την τελευταία τετραετία βρίσκεται διαρκώς σε περιοδεία με τις παραστάσεις του Δημήτρη Παπαιωάννου:

«Από το 2010 μέχρι και σήμερα είμαι μέλος της ομάδας του Δημήτρη Παπαϊωάννου, σαν ερμηνεύτρια και σαν βοηθός σκηνοθέτη για τις παραγωγές “The Great Tamer”, “Still Life”, “Origins”, “Primal Matter”, “Μέσα".  Αρχικά με το «Still Life» και εν συνεχεία με τον «Μεγάλο Δαμαστή» έχουμε βρεθεί σε Βραζιλία, Αμερική, Χιλή, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία, Ρωσία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία κ.α. Ηταν απίστευτη η εμπειρία αυτής της τεράστιας περιοδείας και οι παραστάσεις είχαν μεγάλη απήχηση. Οι αντιδράσεις του κοινού στο εξωτερικό είναι πιο θαρραλέες και αυθόρμητες απ’ ότι στην Ελλάδα και έχει ενδιαφέρον να παρατηρεί κάνεις την ποικιλομορφία τους από χώρα σε χώρα. Στο Παρίσι, στο θρυλικό θέατρο della Ville, ο κόσμος χτύπαγε τα πόδια για να δείξει τον ενθουσιασμό του, μια στιγμή που πραγματικά με συγκίνησε. Είναι πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα να βρίσκεσαι επί σκηνής και ανάμεσα στους θεατές να σε παρακολουθούν ονόματα όπως ο Μιχάηλ Μπαρίσνικοφ, η Λόρι Άντερσον, η Εμμα Στόουν, η Κέιτ Μπλάνσετ, ο Αλμοδόβαρ κ.α» αναφέρει.

Επισημαίνει επίσης για το μεντορά της: «Ο Δημήτρης έχει μια συγκλονιστική ματιά και αστείρευτη φαντασία, ξεκινώντας από μια φοβερή, αναπάντεχη λεπτομέρεια για να ολοκληρώσει ένα παραστασιακό θέαμα». 

Με αφορμή το έργο «Πύθωνος 36» που μεταφέρει στο Λιθογραφείον λέει:

«Θα έλεγα πως δεν προτιμώ τις μονοδιάστατες παραστάσεις χορού που βασίζονται μονάχα στην κίνηση. Με ενδιαφέρουν κυρίως το χοροθέατρο και η περφόρμανς. Αποζητώ στη σκηνή την υποκριτική, το χορό και την εικαστική διάσταση, ένα θέαμα δηλαδή πιο ολοκληρωμένο»

 

- Σπεύστε για εισιτήρια: 1&2 Φεβρουαρίου 21:00
Θεατρο Λιθογραφείον
Τηλ. Κρατήσεων 261 032 8394

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View