Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Δήμητρα Λιάνη βρήκε αγοραστή για μία από τις μεζονέτες της Εκάλης

Η Δήμητρα Λιάνη βρήκε αγοραστή για μία α...

Φως στο τούνελ του οικονομικού αδιεξόδου και των χρεών για τη χήρα του Πρωην Πρωθυπουργού

«Φως» στο τούνελ φαίνεται πως βλέπει η Δήμητρα Λιάνη, καθώς -όπως τουλάχιστον υποστήριξε η συνήγορός της στο δικαστήριο- βρέθηκε αγοραστής για μία εκ των πολύπαθων μεζονετών της Εκάλης. Οι μεζονέτες της χήρας του Ανδρέα Παπανδρέου, που συχνά φιγουράριζαν στις πρώτες σελίδες των πλειστηριασμών, αντί για οικονομική σανίδα «σωτηρίας» είχαν μετατρέψει της ζωή της σε «εφιάλτη» εξαιτίας των χρεών που της είχαν δημιουργήσει προς το Δημόσιο.

Ηδη το προηγούμενο διάστημα είχε καταδικαστεί δύο φορές για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών στο Δημόσιο, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα επρόκειτο να εκδικαστεί μία εκ των υποθέσεων αυτών στον δεύτερο βαθμό της, όταν η συνήγορος της κυρίας Λιάνη εμφανίστηκε ζητώντας αναβολή προκειμένου να εξοφλήσει. «Προσπαθούσε να πουλήσει κάποια από τις μεζονέτες για να εξοφλήσει. Εχει βρεθεί αγοραστής. Δεν έχει άλλον τρόπο να εξοφλήσει. Προχωρεί γρήγορα την υπόθεση. Δεν μπορεί να μπει σε ρύθμιση. Θα θέλαμε μια αναβολή», ανέφερε η συνήγορός της, με τον πρόεδρο της έδρας να απαντά: «Πάλι; Πόσες έχει πάρει στον πρώτο βαθμό;».

 

Επειτα από σύντομη συζήτηση το Δικαστήριο έδωσε την αναβολή, με τον εισαγγελέα να προτείνει αρχικά μία ημερομηνία τον Μάιο. Ωστόσο αποφασίστηκε η υπόθεση να μεταφερθεί για το επόμενο φθινόπωρο, όπως ζήτησε η συνήγορός της, καθώς «θα πάρει κάποιο χρόνο η αγοραπωλησία, γιατί το ακίνητο έχει βάρη, οπότε θα θέλαμε μια μακρινή ημερομηνία».

Τον Απρίλιο του 2019 η κυρία Λιάνη είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή, καθώς σύμφωνα με έγγραφο της αρμόδιας ΔΟΥ είχε χρέος ύψους 283.000 ευρώ, το οποίο δεν έχει εξοφληθεί, ούτε ρυθμιστεί. Η ίδια τότε ερημοδικάστηκε και παρά τις σκέψεις να δοθεί αναβολή στην υπόθεση, το δικαστήριο δίκασε τελικά την υπόθεση εξαιτίας των τεσσάρων αναβολών που είχε ήδη λάβει σε προηγούμενες δικασίμους. Της καταδίκης αυτής είχε προηγηθεί ακόμα μία, τον Μάρτιο του 2019, όταν το Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την έκρινε ένοχη για το ίδιο αδίκημα. Τότε η Δήμητρα Λιάνη είχε εκπροσωπηθεί από δικηγόρο η οποία είχε αναφέρει: «Πράγματι δεν έχει καταβάλει κάποιο ποσό, ωστόσο προσπαθεί να πουλήσει κάποιο ακίνητο και να ενταχθεί και σε ρύθμιση». Η βίλα της οδού Αγράμπελης, που είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και με την κατασκευή της, αγοράστηκε.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight