Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

O Παναγιώτης Φαφούτης μας μίλησε για τη Κινηματογραφική Λέσχη των μαθητών του στο ΔΗΠΕΘΕ

O Παναγιώτης Φαφούτης μας μίλησε για τη ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

H Cidras θα δραστηριοποιείται στο θεατράκι στο κτίριο Μπάρι όπου εδρεύει η Δραματική Σχολή. Σάββατο παίζεται ο «Παράδεισος»

Τη νεοσύστατη Κινηματογραφική Λέσχη τους Cidras εγκαινίασαν οι μαθητές της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, προβάλλοντας με πολύ ικανοποιητική απήχηση την ταινία Interruption του Γιώργου Ζώη και έχοντας ήδη προγραμματίσει να παρουσιάσουν το σαββατόβραδο 25/1 το φιλμ «Παράδεισος» του βραβευμένου συμπολίτη σκηνοθέτη Παναγιώτη Φαφούτη με φόντο το Πατρινό Καρναβάλι. Όπως μάθαμε, θα προωθήσουν ένα σταθερό πρόγραμμα προβολών στο θεατράκι της σχολής στην οδό Σανταρόζα (στο πίσω μέρος του κτιρίου Μπάρι της παραλιακής) με στόχο να αναδειχθεί το σύγχρονο ελληνικό σινεμά. Είδος που το ευρύτερο κοινό δεν γνωρίζει και οι ταινίες του είναι δυσεύρετες. Μάλιστα μετά από κάθε προβολή θα ακολουθεί συζήτηση ανάμεσα στους θεατές. Η Cidras είναι  άλλωστε και ένας επιπλέον ένας τρόπος να «ανοίξει» η σχολή προς τον κόσμο της πόλης και να βγει προς τα έξω η δουλειά της.

 

Ο Παναγιώτης Φαφούτης που διδάσκει το μάθημα της υποκριτικής στο σινεμά στη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας μας είπε «Οι φοιτητές της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Πάτρας κι εγώ, πήραμε την πρωτοβουλία να ιδρύσουμε μια Κινηματογραφική Λέσχη. Σε αυτήν θα προβάλλουμε ταινίες κυρίως του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου αλλά και όχι μόνο. Μετά από κάθε προβολή, θα δίνεται χώρος και χρόνος να μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας, Θέλουμε με αφετηρία τα ερεθίσματα από την κάθε ταινία και μέσα από τη διαφορετικότητα των σκέψεων και των ιδεών μας, οι συζητήσεις μας να γίνονται έναυσμα για νέες εμπνεύσεις. Η λέσχη μας είναι ανοιχτή για όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για προβολές και άλλες δράσεις. Όραμα μας είναι να χτίσουμε μια δομή, η οποία ελπίζουμε να εξελιχθεί στο χρόνο και να αποτελέσει μόνιμο «στέκι» για όλους τους σινε-φιλ, σινε-παρακολουθητές, σινε-άμουρους, σινε-παρμένους, σινε-χόλικ, σινέ-κλπ αυτής της πόλης».

 Σημειώνουμε επίσης ότι οι προβολές είναι δωρεάν και το πρόγραμμα επιλέγουν οι ίδιοι οι μαθητές, με τον Παναγιώτη Φαφούτη να εξασφαλίζει κόπιες από φίλους σκηνοθέτες και συνεργάτες. Η μέρα που έχει προταθεί είναι η Παρασκευή, αλλά ενδέχεται να αλλάξει, εάν ο χώρος φιλοξενεί παράσταση. Μετά τον «Παράδεισο» θα παιχθεί η ταινία «Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της διεθνώς διακεκριμένης Ελίνας Ψύχου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View