Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχεται παγωνιά με βοριάδες και αρνητικές θερμοκρασίες

Έρχεται παγωνιά με βοριάδες και αρνητικέ...

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για τον καιρό των επόμενων ημερών

Για παγωνιά, βοριάδες και αρνητικές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. «Ο φετινός Γενάρης αποδεικνύεται κατά βάση αρκετά κρύος, αφού ήδη μετράμε 2 ψυχρές εισβολές κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του νέου έτους.

Φαίνεται όμως ότι η τάση αυτή θα διατηρηθεί και τις επόμενες 4-5 ημέρες, με τον υδράργυρο σε χαμηλότερες θερμοκρασίες από τη μέση τιμή για την εποχή», σημειώνει ο κ. Καλλιάνος.

Κατά βάση θα επικρατήσει η παγωνιά, οι βοριάδες και οι αρνητικές θερμοκρασίες σε αρκετά ορεινά ή ακόμη και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Μπορεί το κρύο να επικρατήσει τις επόμενες 4-5 μέρες, όμως, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θα είναι ελάχιστες εκείνες οι περιοχές που θα δεχτούν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές (κυρίως Κρήτη) ή ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις (την Κυριακή στην ορεινή Ήπειρο, στην ορεινή Δυτική Μακεδονία και στην ορεινή δυτική Θεσσαλία, αλλά και πάλι μικρή η πιθανότητα να συμβεί αυτό).

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος, το βασικό αίτιο που η αίσθηση του κρύου στο ανθρώπινο σώμα θα είναι κάπως έντονη «είναι οι ισχυροί βοριάδες που ιδιαιτέρως στο Αιγαίο θα αγγίζουν τις επόμενες ημέρες τα 7 και πιθανότατα ακόμη και τα 8 μποφόρ».

Οι περιοχές που θα γίνει λίγο πιο έντονο το κρύο λόγω των βοριάδων θα είναι η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, η ανατολική Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά, η ανατολική Πελοπόννησος αλλά και οι περισσότερες περιοχές του Αιγαίου.

 

Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα διατηρηθούν έως το Σάββατο, εξαιτίας της επικράτησης χαμηλών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, σε συνδυασμό με τις σχετικά υψηλές πιέσεις στα Βαλκάνια, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρηση ενός ενισχυμένου βορείου ρεύματος, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα συνοδευτούν από τοπικές βροχές στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, καθώς επίσης στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και στη Θεσσαλία. Τα αναμενόμενα ύψη βροχής αναμένεται να είναι σχετικά υψηλά στην Κρήτη έως το Σάββατο.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται το πεδίο των ανέμων το μεσημέρι της Παρασκευής 17/01 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένουμε αξιόλογες βροχοπτώσεις έως το Σάββατο 18/01. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις