Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

H Σαρλίζ Θερόν είναι ίδια η Μέγκιν Κέλι στο φιλμ "Βόμβα" που ρίχνει την κουρτίνα του απατηλού κόσμου της τηλεόρασης

H Σαρλίζ Θερόν είναι ίδια η Μέγκιν Κέλι ...

Πολύ καλοί και οι Νικόλ Κίντμαν και Μάργκοτ Ρόμπι αλλά και ο Τζον Λίθγκοου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το φιλμ «Βόμβα – Bombshell» σε σκηνοθεσία του Τζέι Ρόουτς που ασχολήθηκε με ένα «καυτό» θέμα που έκανε αίσθηση στην Αμερικανική κοινή γνώμη αλλά και παγκοσμίως και αφορούσε στην δημοσιοποίηση περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης που υπήρξαν στον ειδησεογραφικό και ψυχαγωγικό κολοσσό, το Fox News, φιλικά προσκείμενο προς τους Ρεπουμπλικάνους. Οι Πατρινοί σινεφίλ έχουν την ευκαιρία να δουν την «Βόμβα» έως και απόψε Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 στην 2η αίθουσα του Πάνθεον που έφερε την ταινία διανομής Σπέντζος Φιλμ.

Μπορεί καθότι μιλάμε για τον «τάχιστο» κόσμο της τηλεόρασης και της ενημέρωσης, πολλά στην ταινία όντως να λαβαίνουν χώρα με μία σβελτάδα και κάποια από τα νοήματα να μην προλαβαίνουμε να τα εμπεδώσουμε ωστόσο το «ζουμί» της ιστορίας που δεν ήταν άλλο από την αμείωτη δράση του επικεφαλής του Fox News Roger Ailes που ακόμα και με «περπατούρα» για στήριγμα στα 75 του χρόνια, δεν σταματούσε το κακό «σπορ», να την πέφτει σε εργαζόμενες του αναγκάζοντας τες να φορούν κοντές φούστες και φορέματα on air και εκτός, στο γραφείο, το αντιληφθήκαμε και μάλιστα δοσμένο με έμφαση. Ένα εκπληκτικό καστ με επικεφαλής την κούκλα Σαρλίζ Θερόν που έχει στην κυριολεξία μεταμορφωθεί στην πραγματική ηρωίδα της, την anchorwoman του καναλιού και από τις γνωστότερες δημοσιογράφους – παρουσιάστριες της Αμερικής Μέγκιν Κέλι (η ομοιότητα χάρη και στο εξαιρετικό μακιγιάζ είναι απίστευτη) και μαζί την Nicole Kidman στο ρόλο της λίγο μεγαλύτερης δημοσιογράφου και παρουσιάστριας Gretchen Carlson και την Margot Robbie σ’ ένα ρόλο που έχει επινοηθεί βασισμένος ωστόσο σε υπαρκτά γεγονότα, την εκκολαπτόμενη και ανερχόμενη δημοσιογράφο Kayla Pospisil, ο σκηνοθέτης Τζέι Ρόουτς μας παραδίδει μία ταινία για όσα τελικά συμβαίνουν και κρύβονται πίσω από την λαμπερή επιφάνεια της τηλεόρασης, της πιο ανταγωνιστικής δουλειάς στον κόσμο, όπως ακούμε στην ταινία και είναι πράγματι σωστό.

Κάποιοι είπαν πως παρά το κάπως πικρό φινάλε και παρά την τόλμη να γίνει και να στηθεί η συγκεκριμένη ταινία που αφορά έναν δημοσιογραφικό κολοσσό που πρόσκειται πολιτικά στην πλευρά του Τραμπ που είναι και ο νυν παντοδύναμος Πρόεδρος, η ταινία καταλήγει να θίγει κάπως επιφανειακά ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η σεξουαλική παρενόχληση γυναικών στη δουλειά τους, κοινώς το να αναγκάζονται γυναίκες που ελπίζουν να αναρριχηθούν επαγγελματικά και να διαπρέψουν, να υποστούν τις ορέξεις και «βίτσια» των υψηλόβαθμων εργοδοτών τους. Ωστόσο η ταινία έχει τη δυναμική της, δεν κρύβεται και δείχνει την άκρα υποκρισία ότι ακόμα κι όταν η Γκρέτσεν Κάρλσον (Νικόλ Κίντμαν) ξεκίνησε τον αγώνα κάνοντας μήνυση στον Έιλς που μόλις την είχε απολύσει από το Fox News, αντί να βρει συμπαραστάτριες, υπήρχαν και γυναίκες συνάδελφοι της που έβγαιναν ανοικτά να υποστηρίξουν το καλό τους αφεντικό.

Βλέποντας την συγκεκριμένη αξιόλογη ταινία που είναι υποψήφια για 3 Όσκαρ (α’ γυναικείου ρόλου για τη Σαρλίζ θερόν, β’ γυναικείου για την Μάργκοτ Ρόμπι και μακιγιάζ/κομμώσεων) σίγουρα θα αρχίσετε να…ξαναβλέπετε με άλλο μάτι τα τεκταινόμενα στην τηλεόραση. Το φιλμ έχει μέχρι στιγμής φτάσει σε εισπράξεις τα 30 εκατ. δολάρια.

Τον Ρότζερ Έιλς υποδύεται ο 74χρονος Τζον Λίθγκοου πολύ πειστικά. Ο Έιλς σημειωτέον πως πέθανε 1 χρόνο μετά το χαμό και το ξέσπασμα του σκανδάλου, τον Μάιο του 2017. Ήταν 77 ετών.

*Στο εξαιρετικό μέικ απ του φιλμ «Bombshell» συνεργάστηκε η Vivian Baker μαζί με τον Ιάπωνα τιμημένο με Όσκαρ για το “Darkest Hour” με τον Γκάρι Όλντμαν, Kazuhiro Tsuji.

Κείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture